Hiç yatırım almadan ABD'de App Store'da en çok indirilen oyunlar listesinde ilk sırada yer alan girişim: Alictus

Bu haberimizde Alictus'ın yıllar içinde neler yaptığına, hangi oyunları yayınladığına ve gelecek planlarına yakından bakıyoruz.
Hiç yatırım almadan ABD'de App Store'da en çok indirilen oyunlar listesinde ilk sırada yer alan girişim: Alictus

2013 yılında Ankara'da kurulan Alictus girişimini yıllar önce sizlere aktarmıştık. Mobil oyun sektöründeki diğer firmaların aksine yatırım almadan yoluna devam eden bir girişim olarak karşımıza çıkan Alictus, Ecem Baran ve Emre Taş tarafından kuruldu. 

Bu haberimizde Alictus'ın yıllar içinde neler yaptığına, hangi oyunları yayınladığına ve gelecek planlarına yakından bakacağız. 2016 - 2018 arasında ".io oyunları" diye tabir edilen 20'ye yakın oyun yayınlayan Alictus, aynı dönemde 40 milyonun üzerinde indirme elde etti.

Emre Taş ve Ecem Baran

Bu operasyonlardan elde ettikleri bilgi birikimini ve finansmanı hypercasual operasyonlarına yatırım olarak değerlendiren Alictus, 2019'dan bu yana ise 15 hypercasual oyun yayınladı. Alictus'un son 6 ay içerisinde yayınladıkları oyunlardan Oh God!, Deep Clean Inc 3D ve Rob Master 3D, ABD App Store'da en çok indirilen oyunlar listesinde ilk sırada yer aldılar.

2019 yılının Temmuz ayında yayınlanan Collect Cubes ve 2020 yılının Haziran ayında yayınlanan Money Buster! oyunları da tıpkı Oh God!, Deep Clean Inc 3D ve Rob Master 3D gibi ABD App Store'da en çok indirilen oyunlar listesinde ilk sırada yer almayı başardı.

Kısacası Alictus'un 5 oyunu farklı zaman dilimlerinde ABD App Store'da en çok indirilen oyunlar listesinde ilk sırada yer aldılar. Bu oyunların yanı sıra girişimin hemen hemen bütün oyunları ABD'de en çok indirilen oyunlar listesinde ilk 20'de yer aldı.

Alictus'un son 2,5 yıl içinde hypercasual türünde geliştirdiği oyunlar ile bugüne kadar toplamda 250 milyon indirme aldı. Alictus tarafından edindiğimiz bilgilere göre şirket, 2019 yılından bu yana cirosunu her yıl en az 2 kat büyüterek yoluna devam ediyor. Tamamen kendi oyunlarını geliştiren ve yayınlayan bir şirket olarak konumlanan Alictus, oyunlarının yanı sıra, kendi reklam teknolojilerini geliştirerek rakiplerinden ayrılmayı hedefliyor.

Alictus ekibinin yarısı oyun geliştirme süreçlerinde yer alırken, diğer yarısı ise şirketin sahip olduğu teknolojileri her geçen gün daha güçlü kılmak ve bu teknolojileri büyütmesi için çalışıyor. Ekipten bahsetmişken Alictus'un 30 kişilik bir ekip tarafından yönetildiğini de ekleyelim.

Pandemi ile birlikte tamamen evden çalışma modeline geçiş yapan Alictus, 2021 yılı içinde ise ekibini 60 kişiye çıkarmayı hedefliyor. Şirket olarak yıllık hedefler belirleyerek ilerleyen ve geçtiğimiz yıl bu hedeflerle ilintili bir bonus modeli de oluşturan Alictus, "Hedef odaklı ödül havuzu" adını verdiği model ile birlikte çalışanlarına ödüller sundu.

Çalışanlarına 600 bin dolar ödül dağıttı

Edindiğimiz bilgilere göre bu model ile birlikte Alictus çalışanları son 12 aydaki başarıları sonucunda, toplamda 600 bin dolar tutarında ödül elde etti. Özellikle iOS14.5 sonrası oluşan dünyada sahip olduğu teknolojilerin ve yüksek etkileşim alabilen reklam içerikleri üretme kaslarının çok kıymetli olduğunu düşünen Alictus, hypercasual aktivitesini başarılı bir şekilde sürdürürken, diğer oyun türlerinde de varlık göstermeye başlayacağı bir döneme girecek.

Alictus'un stratejik girişimlerde bulunarak diğer oyun ve teknoloji şirketlerine yatırım yapma ve satın alma yoluyla büyüme seçeneklerini değerlendirdiğini de ekleyelim. Hiçbir zaman yatırım görüşmelerine kapalı bir şirket olmadığını belirten Alictus'un aktif bir yatırım sürecinin bulunmadığını da ekleyelim. 

Yılın başında Endeavor Girişimi olarak seçilen ve hemen ardından hızlı büyüyen bir şirket olarak Endeavor Outliers programına dahil edilen Alictus, globaldeki en başarılı ve etki alanı en yüksek oyun şirketlerinden biri haline gelmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.