Protein alternatiflerinde içerikle ilgili daha çok vurgu yapılması gerekebilir

Son dönemlerde farklı girişim ve markalarda hem Türkiye'de hem de globalde örneklerini gördüğümüz alternatif gıdalar çoğaldıkça deneyenlerin de bununla ilgili fikirleri şekillenmeye başlıyor.
Protein alternatiflerinde içerikle ilgili daha çok vurgu yapılması gerekebilir

Hayvan bazlı protein içermeyen gıdalar sadece ABD'de 2020 senesinde %27 oranında büyüdü. Hayvan bazlı proteinler gıda sektöründe hem tüketimde hem de büyüme tahminlerinde öne çıkan, trilyon dolar büyüklüğünde bir sektör. Temel gıdaların başta gelenlerinden biri olan proteinler, son dönemlerde nüfusun artması, doğal kaynaklarla elde edilen gıdaların azalması ve bu üretim şeklinden yola çıkarak doğaya da zarar verdiği söylenen bir kategori olarak da üzerinde konuşulan ve bu alanda alternatif çözümlerin üretilmesine yol açan da bir konu. 

Daha önce de artan talebi karşılamak için hayvan bazlı içerikler haricinde sentetik ya da farklı gıdaları işleyerek et ve diğer ürünleri elde eden girişimlerden ve bu girişimlerin ABD ve Avrupa başta olmak üzere perakendede sunduğu yeniliklerden bahsetmiştik. Geldiğimiz noktada çevreye duyarlı ürünler, hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar ve doğaya en az zararı vererek üretilen içeriklerden doğan hassasiyet ile bu tarz ürünlere farkındalığı olan ve buna gücü yetebilecek kitleler için sürekli gelişen bir pazardan söz etmekteyiz. Birçok açıdan bu ürünlere verilen önem bu alandaki girişimlerin gücünü artırırken, bu ve benzeri alternatif kaynaklara da yoğunlaşacak yeni fikirlerin doğmasını da sağlamakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.