Önemi hem Türkiye'de hem de globalde her gün daha da artan yazılımcıları, yazılım dünyasının önde gelen teknoloji geliştiricilerini ve yazılım şirketlerini bir araya getiren Webrazzi Developer 2021, 5 Mayıs Çarşamba günü online ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.
Konferansımızda yazılım geliştirme, programlama dilleri, teknoloji şirketlerinin altyapısal dönüşüm hikayeleri gibi geliştiricilerin gündemini oluşturan birçok başlık önemli konuklarıyla gündemimizde olacak. Yeni teknolojileri değerlendirip bunların günümüze nasıl entegre edilebileceğinden bahsedeceğimiz, yazılımcılık dikeyinde sektöre yön veren kişilerin yer alacağı konferansımıza henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Webrazzi Developer 2021'in ilk tur konuşmacıları da belli oldu. Her biri alanında uzman konuşmacılarımıza detaylı bir bakış atalım.
Ali Beklen (Kurucu Ortak, HotelRunner)
Ali Beklen, çeşitli finansal kurumlarda ve IBM'de 10 yıldan fazla çalıştıktan sonra, tüm dünyadaki konaklama tesisleri ve seyahat acentelerini dijitalleştirmek amacıyla, Arden Agopyan ile birlikte HotelRunner'ı kurdu. Uluslararası hakemli akademik dergilerde ve konferanslarda yayınları da bulunan Beklen, seyahat sektörünün dijital dönüşümüne odaklanan küresel birçok kuruluş ve girişime de danışmanlık yapmaktadır.
Aytül Erçil (Kurucu Ortak, Vispera)
Prof.Dr. Aytül Erçil Boğaziçi Universitesi Elektrik Mühendisliği ve Matematik Bölümlerinden lisans, Brown Üniversitesi, uygulamalı matematik bölümünden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. 5 yıl General Motors Araştırma Laboratuvarında çalıştıktan sonra 13 yıl Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği BUPAM Yapay Görme Laboratuvarının kurucu direktörlüğü, 13 yıl ise Sabancı Üniversitesinde öğretim üyeliği ve VPALAB yapay görme laboratuvarının kurucu direktörlüğünü yaptı.2006 yılında Prof. Erçil’in kurduğu Vistek ISRA Vision A.Ş. Aralık 2013’de Alman ISRA Vision firmasına satıldı. Seri girişimci olarak çalışmalarına devam eden Erçil, Vispera ve Rebuslabs'in ortağıdır.
Banu Turgut Ahıska (Kurucu Ortak, Qumpara)
Alışveriş fişinin fotoğrafını çekip gönderen tüketicilere anında dijital ödüller kazandıran bir mobil uygulaması Qumpara'nın kurucu ortağı Banu Turgut Ahıska, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun oldu. Beykent Üniversitesi'nde MBA yaptı. Banu Turgut Ahıska iş hayatına Havelsan'da yazılım mühendisi olarak başladı. Daha sonra bir seneliğine İsviçre'ye gitti. 'SFS' adlı sigorta sektörüne çözüm üreten bir yazılım firmasında dokuz yıl yöneticilik yaptı. Banu Turgut Ahıska, 2015 yılında Qumpara'yı kurdu.
Baran Baygan (Kurucu Ortak, Retter Business Services)
1980 İstanbul doğumlu Baran Baygan, Avusturya Lisesi ve Işık Üniversitesi mezunu olup 2001-2012 yılları arasında Amerika ve Türkiye'de çeşitli yazılım firmalarında ve freelance projelerde çalıştı. 2012'de Retter Mobile'ı kuran Baran, 2012-2018 yılları arasında birçok farklı mobil uygulama, oyun ve startup'ın yazılım süreçlerinde yer aldı. 2018 yılında istegelsin projesinin ilk versiyonunu geliştirdi ve aynı yıl içerisinde serverless konsepti ile tanıştı. 2020 yılında Retter Mobile'ın içerisinden yeni bir girişim çıkartılmasına öncülük etti ve RBS girişimini hayata geçirdi. Bugün Baran'ın önderlik ettiği RBS, 19 kişilik ekibiyle "infrastructure as a code" iş modelini ve cloud bazlı serverless bir API pazar yerini hayata geçirirken, Türkiye ve Rusya'daki 8 farklı projeye de servis sağlamaktadır.
Berkay Mollamustafaoğlu (CEO, Thundra)
1992'de Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Mollamustafaoğlu'nun iş hayatı yurt dışında geçti. Mollamustafaoğlu İlk 4 yıl yabancı şirketlerde çalıştı. Müşterinin nelere takıldığını, sorun çözerken ne gibi yerlerde hata yaptığını öğrendi ve cesur bir şekilde ortaklarıyla şirketini kurduktan sonra ilk müşterisi Deutsche Bank oldu. 2018'de OpsGenie'yi 295 milyon dolara Avusturalya menşeili Atlassian’a satan Berkay Mollamustafaoğlu, ocak ayında beri Thundra CEO'su olarak görev yapmaktadır.
Damla Dokuzoğlu (Kurucu Ortak ve CEO, AppNava)
AppNava’nın kurucu ortaklarından Damla Dokuzoğlu Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik mezunu. Odağını oyun sektörüne çevirmek isteyen Damla Dokuzoğlu, Mayıs 2019'da AppNava'yı kurdu. AppNava, kullanıcıların segmentine göre oyunda kalma sürelerini, harcama trendlerini ve gelecekteki davranışları veri odaklı makine öğrenme algoritmaları ile hesaplıyor; bundan sonra yeni gelen her bir kullanıcının gelecekte nasıl davranacağı tahmin ediyor. Bu sayede kullanıcı özelinde hedeflenmiş içerik, fiyatlama, reklam gösterimi ve oyun içi satış teklif ve kampanyaları sunmak mümkün oluyor.
Elif Parlak (Dataroid Head of Growth, Commencis)
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki Elektrik ve Elektronik Mühendisliği eğitiminden sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Elif Parlak, 2 yıl boyunca Türk Telekom'da product manager olarak görev aldı. Daha sonra Accenture, Turkland Bank ve Lojika Field Labs gibi şirketlerde çalışan Elif Parlak, 2018 Kasım'dan beri Commencis bünyesinde görev yapıyor.
Emre Kenci (CTO, Papara)
Bilkent Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi alan Emre Kenci, InsuredPlay ve BTCTrader'ın kurucu ortağıdır. Emre Kenci ayrıca PhonoClick, Noventum Consulting ve Nortel Networks'te mühendis olarak çeşitli yazılım geliştirmelerinde yer almıştır. 1 yıldan uzun süre boyunca Microsoft'ta yazılım mühendisi olarak görev yapan Emre Kenci, Kasım 2016 yılından beri Papara'nın CTO'su olarak görev almaktadır.
Gürcan Kelleci (Bulut İş Birimi Yöneticisi, GlassHouse)
Gürcan Kelleci Yeditepe Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunudur. Kamu ve özel sektörde birçok proje gerçekleştiren Gürcan, bu süre zarfında uzmanlığını Bulut Teknolojileri özelinde geliştirdi. IaaS, PaaS, SaaS konularında ürün geliştirme aşamasından satış aşamasına kadarki tüm süreçlerde aktif olarak rol alan Gürcan, son dönemlerde uygulama modernizasyonu ve konteyner mimarileri projeleri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. İşletmelerin dijital dönüşüm projelerinde uçtan uca hizmetler sunan yerli ve yabancı sermayeli şirketlerde, ürün geliştirme ve satış müdürlüğü görevlerinde yer aldıktan sonra, 2019 yılından bu yana GlassHouse’da Bulut İş Birimi Yöneticiliği pozisyonunu üstlenmekte ve yönetilen hizmetler & bulut dönüşüm projelerinde satış kariyerine devam etmektedir.
Kadir Demircioğlu (Kurucu Ortak & CEO, Thread In Motion)
Mekatronik Mühendisi olan Kadir Demircioğlu, Exxon Mobil ve Redstar Havacılık firmalarında proje uzmanı olarak çalışma hayatına dahil oldu, 2016 yılında Thread In Motion'ı kurarak girişimcilik serüvenine başladı. Endüstri alanında devrim niteliğinde teknolojiler geliştiren firmada, 2016 yılından bu yana Kurucu Ortak - Genel Müdür olarak görev almaktadır. Seri girişimci olarak kariyerine devam eden Demircioğlu, Forbes tarafından 2019 yılında 30 Altı 30 ilham veren Türk ve 2020 yılında Fortune 40 yaş altı 40 başarılı iş insanı listesinde yer almıştır.
Sabri Onur Tüzün (CTO, Craftgate)
Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Sabri Onur Tüzün, GittiGidiyor, Sony, iyzico gibi şirketlerde yazılım mühendisliği görevinde bulunmuştur. 2018 yılında Craftbase'i hayata geçiren Tüzün, 2021 yılında da Craftgate'i hayata geçirdi. Tüzün, yazılım mimarisi, yazılım sasarımı, ölçeklenebilirlik, ürün yönetimi, sürekli teslimat ve DevOps konularında uzmandır.
Serhat Can (Principle Technical Evangelist, Atlassian)
Serhat Can dört yılı aşkın süredir Atlassian’ın Opsgenie ekibinde farklı mühendislik ekiplerinde çalıştı. Son iki senedir Technical Evangelist rolünde DevOps ve Cloud konularına odaklı içerik üretmekte ve etkinlikler düzenlemektedir. AWS tarafından Community Hero seçilmiştir ve DevOpsDays global ekibinde de organizatör rolündedir. DevOpsDays İstanbul, Cloud and Serverless Turkey ve DevOps Turkey topluluklarına da organizatör olarak destek vermektedir.
SPONSORLAR
Platin Sponsor
Altın Sponsor
Destekleyenler
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap