Hem ülkemizi hem de tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını, çalışma şeklimizi de önemli ölçüde değiştirdi. Pek çok şirket bu salgın ile birlikte evden çalışma ve remote çalışma modellerine geçiş yaptı. Bu geçiş ile birlikte ekip içi iletişim daha da önemli bir hale geldi.
Slack, Microsoft Teams ve Facebook Workplace gibi oyuncular pazarı domine etmiş olsa da bu konuda yeni girişimler karşımıza çıkmaya da devam ediyor. Sessiz sedasız bir şekilde kullanıma sunulan Quill, tıpkı rakipleri gibi ekiplerin iletişimine odaklanıyor.
Web'in yanı sıra MacOS, Windows, Linux, Android ve iOS uygulamalarına da sahip olan Quill, 2017 yılında Ludwig Pettersson tarafından kuruldu. Yaklaşık 3 yıllık geliştirme sürecinin ardından kullanıma sunulan Quill, hem ücretsiz hem de ücretli iki farklı versiyona sahip.
15 dolarlık fiyata sahip olan ücretli versiyonu kullananlara ise aylık olarak daha fazla mesaj geçmişi ve depolama hakkı sunuluyor. Quill, kendini odaklanan insanlar ve ekipler için bir mesajlaşma uygulaması tanımlıyor. Firmaya göre Quill'in rakiplerinden en büyük farkı ise mesajlaşmayı çok fazla zamanınızı almayan ve konsantrasyonunuzu tüketmeyen bir şekilde gerçekleştiriyor olması.
Slack'e oranla çok daha renkli ve modern bir tasarıma sahip olan Quill, ekip arkadaşları ile mesajlaşma, kanallar kurma, entegre uygulamalar, video ve sesli konuşma, ekip içinde gruplar kurulması gibi pek çok özellik barındırıyor.
Akıllı bir sıralama özelliğine de sahip olan Quill, içinde bulunduğunuz aktif konuşmaları diğer konuşmaların üzerine taşıyarak daha rahat bir şekilde ulaşmanızı da sağlıyor. "Yapılandırılmış Kanallar" isimli bir özellik sunan Quill, bu özellik sayesinde tek bir konuya odaklanmanızı sağlıyor.
Quill'in bugüne kadar çeşitli yatırımlar aldığını da paylaşalım. Sam Altman ve Index Ventures tarafından desteklenen girişim bugüne kadar 14,5 milyon dolar yatırım almayı da başardı. Dilerseniz Quill uygulamasını buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap