Sipay CEO'su Semih Muşabak: "Mağazaların sonu geliyor, e-ticaret platformları hareketleniyor"

Sipay CEO'su Semih Muşabak, "E-ticarete kimler yön verecek?" sunumuyla sahnedeydi. 
Sipay CEO'su Semih Muşabak:

Webrazzi'nin 2021'deki ilk etkinliği Webrazzi E-Ticaret 2021, online olarak gerçekleşiyor. E-ticarette 2021 beklentilerinden 2020'de dijital kullanıcı tercihlerine, e-ticaret ekosistemindeki iş birliklerinden canlı alışverişlere, çok kanallı pazarlamadan e-ticarette doğru bilinen yanlışlara birçok konunun gün boyunca gündemimizde olmaya devam edeceği konferansımızda, Sipay CEO'su Semih Muşabak, "E-ticarete kimler yön verecek?" sunumuyla sahnedeydi. 

Mağazaların sonu geliyor, e-ticaret platformları hareketleniyor

Semih Muşabak, Sipay'ın Merkez Bankası'ndan lisans almış bir kuruluş olduğunu; e-ticaret kuruluşlarına ve kartlı ödeme sistemlerine aracılık ettiğini söyledi. Muşabak, 1979'da ilk online alışveriş sistemi kurulduğunu ve bunun TV üzerinden bir satış olduğunu belirtiyor. Daha sonra internetin keşfiyle birlikte 1992'de ilk online mağazanın açıldığını; pandemi ile birlikte teknolojinin de gelişmesiyle e-ticarete olan talebin arttığını söyleyen Semih Muşabak, önümüzdeki dönemlerde mağazaları bile telefonla gezmenin mümkün olacağından bahsediyor.

Özetle; teknoloji ile mağazaların sonu geliyor, e-ticaret platformları hareketleniyor demek mümkün.

Ödeme kuruluşlarının e-ticaret platformlarına sağladığı faydalar

Eskiden hayatımızda bankalar vardı, şimdi ise ödeme kuruluşları hayatımıza girdi. Semih Muşabak, bir ödeme kuruluşu ile çalışılırsa üç saat içinde e-ticaret platformunun ayağa kalkabildiğini ve direkt ödeme alınabildiğini söylüyor. Bankalarda ise durum böyle değil. Ödeme kuruluşu ile tüm kart programlarıyla anlaşma hızlıca yapılıyor, farklı ödeme yöntemleri de kullanılabiliyor. Bankalarda geliştirmelerden dolayı zaman zaman kesintiler olabiliyor ancak Sipay'de alternatif çok banka olduğu için kesintisiz hizmet alınıyor. Mutakabat süreçleri azalıyor. Düşük komisyon oranlarından faydalanılabiliyor. 7/24 canlı destek alınabiliyor ve son olarak müşterilerin talebine yönelik geliştirmeler yapılabiliyor.

Yukarıda sayılan sebeplerden dolayı artık e-ticaret platformları da artık ödeme kuruluşlarıyla çalışmayı tercih ediyor. 

Sipay, altyapıya uygun entegrasyon sağlıyor

Sipay kişinin kullandığı altyapıya uygun direkt entegrasyon sağlıyor, kullanıcının kendi internet sitesine sanal posu hemen dahil edebilmesini mümkün kılıyor. Mobil pos da bu şekilde kullanılabiliyor. Instagram gibi platformlardan gerçekleştirilen satışlarda ise link ile ödeme alınıyor.

Semih Muşabak, e-ticaretin pandemiyle birlikte arttığını söylüyor. Market harcamamızı bile telefon ya da internet üzerinden gerçekleştiriyoruz, zira verilere baktığımızda 2020'nin ilk 6 ayında e-ticaret hacminin yüzde 64 arttığını görüyoruz. Muşabak, pandemi bittikten sonra e-ticaret rakamlarında bir düşüş beklenmediğini, aksine artış beklendiğini söylüyor. Sipay, e-ticaret platformlarıyla çalışmaktan mutluluk duyuyor ve onları büyütmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.