Ahmed F. Karslı: "Yılın ilk çeyreğinde yatırım ürünlerini yayınlamaya başlayacağız."

Papara, bu sene ödeme sistemleri alanında 200 milyon liralık yatırım yapmayı ve yılın sonunda 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.
Ahmed F. Karslı:

Papara, 2020 yılına 50 milyon lira yatırım hedefleyerek başlamıştı, yılı 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla kapattı. Aynı şekilde istihdam hedeflerini iki katına çıkardı. Yıl sonu itibarıyla 6,2 milyon kullanıcıya ulaştı. -Bunun 3 milyondan biraz fazlasını 2020 içerisinde kazanmıştı- Bu hızlı yükseliş, Webrazzi Ödülleri kapsamında iki kategoride ödül getirdi. Halk oylamasıyla belirlenen sonuçlara göre, Papara 'Yılın Girişimi' seçildi. Papara Kurucusu ve CEO’su Ahmed Faruk Karslı ise 'Yılın Girişimcisi' kategorisinde ilk üçe girdi. 

Günde 10 bin yeni hesap, aylık 100 bin fatura ödeme

Papara’da günde 10 bin hesap açılıyor, toplam QR ödeme adedi 1 milyona ulaştı, aylık fatura ödeme sayısı 100 bini geçti. BKM verilerine göre ön ödemeli kart pazarında pazar payı ise yüzde 44’e çıktı. Papara kartları 64 farklı ülkede kullanıldı. Aylık ortalama işlem adedi 20 milyona ulaştı. Kullanıcılar halen 1 saniyede 20’den fazla işlem gerçekleştiriyor.

Karslı, 2020 yılının en büyük zorluğunun salgın olduğunu söylüyor. Yılın başında yapılan tüm planlar ve projeksiyonların etkilendiğini belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

Zorlukların yeni fırsatlar getireceğine inanarak hız kesmedik ve bu stratejimizin karşılığını da yukarıda sözünü ettiğim başarı tablosuyla aldık. Pandeminin hemen öncesinde uygulamalarımızı ve kartlarımızı daha iyi bir deneyim sunabilmek amacıyla yenilemiştik. Pandemi ile birlikte tüm kartlarımızda temassız ödeme özelliğinin olmasını da sağlayarak bu konudaki talebi erkenden karşılamayı başardık. Buna ek olarak anında ve ücretsiz oluşturulabilen Sanal Kart’ı da kullanıcılarımızın hizmetine tam zamanında sunduk.

Temassız ödeme işlemlerinin sayısının geçen yıla oranla 4 kat büyümesi bizi olumlu yönde etkiledi. Ayrıca pandemi döneminde başlattığımız Cashback programı ile kullanıcılarımızın eczane alışverişlerinde ve evde geçirecekleri dönemde daha çok rağbet edeceklerini düşündüğümüz Netflix, Spotify ve Youtube gibi online içerik şirketlerinde Papara Card ile gerçekleştirdikleri ödemelerine %50 anında nakit vermeye başladık.

Böylece, pandemi döneminde kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda değişen ödeme alışkanlıklarına hızlı bir şekilde cevap verebildik. Kısaca, ödeme sistemleri alanında kullanıcılarımıza yeni, kolay ve güvenilir bir finansal deneyim sunarak ve iş modelimizi koruyup, kapsayıcılığımızı geliştirerek bu zorlu dönemden planladığımızın da üzerinde bir büyümeyle çıktık.

2021 yol haritası: Hisse alım-satımı, sigorta, kredi

Şirketin bu seneki öncelikli hedefi, kullanıcılara en iyisini sunmak adına şirketi ve sundukları hizmeti aralıksız geliştirmek. Bu bağlamda yılın ilk çeyreğinde yatırım ürünlerini yayınlayacaklar. Yurt içi hisse senetlerini Papara üzerinden alınıp satılmasını sağlayacaklar, ardından bu hizmeti global hisseleri de kapsayacak şekilde genişletecekler. Yine ilk çeyrek sonunda sigorta ürünleri gelecek. Diğer bir yenilik ise kullanıcıların Papara üzerinden kredi kullanabilmesi.

Bir başka stratejik hedef ise Türkiye’de kazandığı tecrübeyi yıl içerisinde almayı planladığı lisans ile Avrupa piyasasına taşımak. Özellikle Orta Avrupa’daki Türkleri ücretsiz para transferi hizmetiyle tanıştıracaklarını söyleyen Karslı, sözlerini şöyle bitiriyor: "Ödeme sistemleri alanında 200 milyon liralık yatırım yapmayı ve bu yılın sonunda 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. 2023 yılının sonuna koyduğumuz hedefleri, bu dönemde yakaladığımız ivmeyle 2021 yılında gerçekleştireceğimizi öngörüyoruz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.