2018 yılında, yapay zeka temelli yerli siber güvenlik yazılımı Wallids'ten sizlere bahsetmiştik. Ancak Wallids, haberimizden kısa bir süre sonra projeye ara verme kararı almıştı. Akabinde sistemi tamamen baştan yazan Wallids ekibi, bizimle sistemde nelerin değiştiğini ve Wallids'e ilişkin yenilikleri paylaştı.
Wallids, gelişen algoritmasıyla isteklere ortalama 60 milisaniye hızla yanıt veriyor
Bilmeyenler için kısaca Wallids'ten bahsedelim. Bulut tabanlı bir SaaS girişimi olan Wallids, sisteme yapılan istekleri analiz edip herhangi bir siber saldırı anında sistem yöneticilerine saldırı hakkında anlık e-posta ile bilgilendirme sunuyor. Aynı zamanda siber saldırıları etkisiz hale getirerek veri kaybını önlüyor. Trafiğin geldiği IP adresini bloklamak yerine saldırının kendisini etkisiz hale getiren Wallids böylece yanlış pozitif durumlarında yaşanabilecek hasarı ortadan kaldırmış oluyor.
Gelişen algoritmasıyla birlikte isteklere ortalama 60 milisaniye hızla yanıt veren Wallids, tek platform üzerinden monitoring, veri şifreleme, anlık güncelleme ve bildirim gibi özellikleriyle her müşterisine baştan sona bir ekosistem sunuyor. İlk versiyonunda 26 binden fazla siber atak tespit eden ve veri kaybını tamamen önleyen Wallids, bu oranı korumakla kalmayıp veri tabanını geliştirmeyi hedefliyor.
Daha yüksek koruma oranı ve düşük gecikme süresi
Wallids'in kurucu ortaklarından Onur Çakar, platformun şu anda daha yüksek koruma oranı ve düşük gecikme süresi sunduğunu söylüyor; niyet mektuplarının toplandığının ve baştan sona piyasaya çıkmaya hazır bir ürün haline getirildiğinin de altını çiziyor. Kurulum ve kullanım aşaması çok kolay halde şirketlere sunulduğunu belirten Çakar, gelir modeli netleştiğini ve şirket kurulumu aşamasında ilerlendiğini de açıklıyor.
Gecikme süresi 230 milisaniye ortalamadan 60 milisaniyeye çekildi
Geçirdiği değişimle birlikte Wallids'te koruma oranı yükseldi ve gecikme süresi 230 milisaniye ortalamadan 60 milisaniyeye çekildi. Otomatik sızma testi yapılabilmesi için yol sağlandı. Bilinmeyen ataklara karşı tamamen sistemin kendi içinde simülasyon sistemi kuruldu.
İyileştirilen flow ile daha doğru bilgiler daha iyi şekilde sunuluyor
Web, desktop ve mobil platformlarının hepsine çıkışı yapılan Wallids'in şu anda web versiyonu hazır ve diğerlerinin de 1 ayı kaldıği belirtiliyor. Önceden kurulum ve kullanım aşamaları her sayfada ayar yapılarak çalıştırılsa da şimdi tek sayfaya 2 satır kod eklenerek tamamlanıyor. Wallids'te flow'un tamamen iyileştirildiği ve daha doğru bilgileri daha iyi şekilde sunduğu belirtiliyor.
Her backend yapısında operasyonlar yürütülebiliyor
Wallids'in tasaarımı da baştan sona yenilendi. Savunma sistemi tamamen değişti ve saldırıyı diğer firmalardan farklı bir şekilde etkisiz hale getirerek çalışıyor. Eskiden her backend yapısında çalışamazken artık sistem her backend yapısında kolayca operasyonları yürütebiliyor.
Yeni versiyon 4 aylık sürede geliştirildi
İlk versiyonu 6 ay gibi bir sürede geliştirilen Wallids beta sürecinde çok iyi sonuçlar elde etmesine rağmen geliştirilme konusunda belirli limitlere sahipti. Bu limitleri ortadan kaldırmayı hedefleyen ve yeni özelliklere sahip ikinci versiyon 4 aylık bir geliştirme sürecinin ardından eylül ayında tamamlandı ve beta aşamasına başlandı. Beta aşaması öncesinde Amerika, Türkiye ve Singapur’dan beta sürecine katılım istekleri alan şirket yurtdışı iş ağını genişletmeyi hedefliyor. Yeni ve gelişmiş Wallids’in kurucuları ise Muhammet Akif Turan, Alican Sevinç ve Onur Çakar.
Wallids’in sonraki aşamalardaki hedefleri arasında atak simülasyonu ve IOT alanında bir güvenlik ürünü çıkarmak, siber güvenlik sistemlerini üst düzey yöneticiler için daha anlaşılabilir kılmak ve verilere Wallids dahil olmak üzere üçüncü kişilerce ulaşılamayacak bir sistem kurulumu ile tamamen gizlilik sağlamak yer alıyor.
Lonca Girişimcilik Merkezi'nin beşinci dönem girişimleri arasında yer alan Wallids, henüz beta sürecinde ve yatırım almadı. Saldırıların yoğunlaştığı ve Türk şirketlerini de etkilediğini gördüğümüz bu dönemde Wallids’in beta sürecinde yer almak veya Wallids ile ilgili bilgi edinmek için [email protected] adresinden ekibe ulaşabileceğinizi hatırlatalım.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap