Yönetimli pazar yeri formatında tercüme ve lokalizasyon hizmetleri sunan Protranslate, 2020 senesini büyüme ile kapattı. Hizmet alımı alışkanlıklarının da daha hızlı benimsenmesine sebep olan pandemi süreci, e-ticaretin yanında online hizmet platformlarının hem B2B hem B2C müşteriler açısından benimsenmesini de hızlandırdı. Yurt dışında Translated, OneHourTranslation, Gengo gibi benzer modelde hizmet veren rakipleri bulunan Protranslate, 53 milyar dolarlık bir pazara sahip olan dil hizmetleri alanında bölgesel liderliği hedeflediğini açıkladı.
163 ülkeden sipariş, 2 milyon 800 bin ziyaretçi
2020 yılında Borusan eski CEO’su Agah Uğur’u da melek yatırımcıları arasına dahil eden Protranslate, coğrafi açılımına hız vererek 163 ülkeden sipariş almayı başardı. Toplamda 38 bin müşteriye ulaşan Protranslate, 2 milyon 800 bin ziyaretçi ile Alexa ve Similarweb verilerine göre bölgenin en yüksek trafiğe sahip online dil hizmetleri sağlayıcısı konumuna geldi.
Yurt dışı ciro kırılımını 2020 senesinde yüzde 45’e ulaştıran Protranslate, Rusya, Brezilya, Portekiz ve Almanya’ya yönelik açılım faaliyetlerini 2020’de devreye aldı. Platform, EMEA bölgesindeki penetrasyonunu 2021’de daha da güçlendirmeyi, ve birden fazla ülkede konuşulan dilleri avantaja çevirerek paralelde Latin Amerika kıtasından da İspanyolca ve Portekizce gibi dillerde yoğun bir trafik almayı hedefliyor.
2020’de çok dilli içerik hizmetleri üretimi ve pazarlama kampanyaları lokalizasyonu hizmetlerini de yılın dördüncü çeyreğinde devreye alan Protranslate, firmaların içerikten pazarlamaya tüm lokalizasyon ihtiyaçlarını karşılayarak, onları ihracatçı haline getirmeyi planlıyor.
En fazla talep gören diller: İngilizce, Fransızca, İspanyolca
Platformda en çok tercüme talebi yapılan diller İngilizce, Fransızca ve İspanyolca şeklinde sıralanıyor. Arapça-Fransızca, Almanca-Fransızca ve İspanyolca-Fransızca ise Protranslate bünyesinde en çok talep gören çapraz dil tercümeleri şeklinde listeleniyor.
47 bin 419 tercüman kaydı
Protranslate’in en çok tercüme ihracı yaptığı ülkeler Avrupa’ya açılım konusunda son senelerde yapılan yoğun yatırımlar neticesinde sırasıyla Fransa, İngiltere ve Almanya şeklinde geliyor. Freelance tercüman başvurularını online sistem üzerinden alarak değerlendirdiği 47 bin 419 tercüman kaydı bulunan Protranslate, ortalama bir tercüme siparişini içeride geliştirilen robotik süreç otomasyonu (RPA) sistemleri sayesinde o dil öbeği ve alandaki uzman bir tercüman aracılığı ile 13 dakika gibi kısa bir sürede başlamasını sağlıyor.
2021’de hem yeni devreye alınan hizmetlere eklemeler hem de coğrafi penetrasyonlarını artırmayı hedefleyen Protranslate, pandemi sonrası dönemde de hızlı bir şekilde büyümesini devam ettirmeyi planlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap