Borsada sıfır komisyonla işlem yapmayı sağlayan bir uygulama olarak hayatımıza giren Robinhood, D1 Capital Partners'ın liderliği üstlendiği G Serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi ise aldığı yeni yatırımla beraber 11,2 milyar dolara ulaştı. Robinhood, geçtiğimiz Temmuz ayında da 320 milyon dolar ek yatırım alarak F serisi yatırım turunu 600 milyon dolar ile tamamlamıştı.
Robinhood, kaleme aldığı blog yazısında, yeni yatırımı temel ürününü ve müşteri deneyimini iyileştirmek için kullanacağını açıkladı. Kısa bir zaman sonra halka arz edileceği söylenen Robinhood'da hızla yükselen değerleme, girişimin ticaret endüstrisini nasıl dönüştürdüğünün ve pandeminin kazananlarından biri olduğunun kanıtı diyebiliriz.
Robinhood, mayıs ayı başlarında, 2020'de 3 milyondan fazla kullanıcı eklediğini bildirmişti. Robinhood'a göre günlük ortalama gelir işlemleri, birinci ve ikinci çeyrek dönemleri arasında iki kattan fazla arttı. Ancak bununla beraber Robinhood, mart ayında birkaç gün kesinti yaşadı ve bazı müşterilerin ticaret yapamamasına neden oldu. Hatta geçtiğimiz ay 20 yaşındaki Alexander Kearns adlı bir öğrenci, Robinhood hesabındaki eksi 730 bin doları görünce intihar etmişti. Kearns'ın ailesi, Alexander'ın uygulamanın arayüzü tarafından yanlış yönlendirildiğini iddia etmişti. Bunun üzerine Robinhood, olaya doğrudan yanıt olarak seçeneklerinde ve kullanıcı arayüzünde bir dizi değişiklik yaptığını duyurmuştu.
Tüm bunlara rağmen Robinhood, gerek pandemi döneminde aldığı yatırımlarla gerekse birçok köklü şirketten daha yüksek olan değerlemesiyle gözleri üzerine çekmeyi başarıyor. Şirketin halka arzının ise tam olarak ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil. Ancak şirkete yakın kaynaklar, 2021 bitmeden halka arzın gerçekleşeceğini öngörüyorlar.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap