Yeni versiyonunu yayına alan Wellbees'in "İnsan Kaynaklarının Geleceği" raporunda öne çıkanlar

Wellbees, mobil uygulamasının yeni versiyonunu yayına almasının yanı sıra İnsan Kaynaklarının Geleceği isimli detaylı bir rapor da yayınladı.
Yeni versiyonunu yayına alan Wellbees'in

Çalışan deneyimi dikeyinde kurumsal wellbeing hizmet ve teknolojileri sunan Wellbees'i daha önce sizlere detaylı bir şekilde aktarmıştık. Wellbees şimdi de mobil uygulamasının yeni versiyonu Wellbees 2.0'ı yayına aldı. Hem App Store hem de Google Play Store'dan indirilebilen uygulama, tasarım sadeliği ve kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor. Ancak Wellbees'in kurumsal hizmet veren bir uygulama olduğunu ve uygulamayı kullanabilmek için şirketinizin size verdiği kodu kullanarak üye olmanız gerektiğini hatırlatalım.

Girişim, çalışan sağlık davranışını değiştirebilmek ve dolayısı ile kendini gerçekleştirirken birbirine destek olan, potansiyelini yakalayabilen insanlardan oluşan bir dünya yaratmayı hedefliyor, bu yüzden "harekete dayalı" bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Wellbees'in iş modeli, platformun İnsan Kaynakları ve/veya Kurumsal İletişim tarafından satın alınması ve sonrasında da platformların şirket çalışanlarına ücretsiz sunulması üzerine kurulu. 

Wellbees, mobil uygulamasının yeni versiyonunu yayına almasının yanı sıra İnsan Kaynaklarının Geleceği isimli detaylı bir rapor da yayınladı. Özellikle Covid-19 dönemini ve sonrasını odağına alan raporda öne çıkanlara göz atalım.

Sektörün önde gelen markalarının İK yöneticilerine, COVID-19 krizi süresince ne gibi önlemler aldıklarını ve geleceğin İK’sında bu önlemlerin yerini soran Wellbees, dijital dönüşümünü tamamlamış şirketlerin bu dönemi en az kayıpla atlattığını ortaya koydu. 

Çalışanların yüzde 60'ından fazlası ofise geri dönmek istemiyor

“Son dönemlerde sizi/çalışma arkadaşlarınızı/çalışanlarınızı en çok endişelendiren faktörler hangileri?” diye sorulduğunda katılımcıların yüzde 60’ından fazlası ofise geri dönmenin en büyük sorun olduğunu belirtti. Ankete katılan her 3 kişiden 1’i, çalışan bağlılığı ve verimliliğin bu dönemde endişe verici bir faktör olduğunu söyledi.

İK’nın Geleceği anketinde ayrıca katılımcılara gelecekte iş hayatında nelerin değişebileceğinin öngörüldüğü sorusu yöneltildi. “Covid-19’un İK anlamında en büyük değişimi hangi başlıkta yaratacağını düşünüyorsunuz?” sorusuna yüzde 64,1 oranında Ofis Deneyimi yanıtı verilirken onu sırasıyla Çalışan Deneyimi (yüzde 56,3) ve İletişim (yüzde 50,1) takip ediyor.

Ofis içi iletişim ve wellbeing uygulamaları konusunda şirketler yetersiz

Anket sonuçları, Covid-19 günlerinde teknolojik adaptasyonun hızlı bir şekilde sağlandığını gösterirken; aynı durum çalışan esenliği için geçerli değil. Katılımcılara yöneltilen, “Bu süreçte organizasyonunuzun hangi alanda ihtiyaçları karşılayamadığını düşünüyorsunuz?” sorusuna verilen yanıtlarda, yüzde 36,9 oranında Ofis İçi İletişim başı çekerken onu yüzde 35,4 ile Wellbeing Uygulamaları takip etti.

Wellbees tarafından hazırlanan “İnsan Kaynaklarının Geleceği Raporu”na buradan ulaşabilirsiniz. Wellbees'in "İnsan Kaynakları Teknolojileri Raporu"na ise buradan katılım sağlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.