Yerli rota optimizasyonu çözümü: Optiyol

Yeni nesil rota optimizasyonu çözümü olarak karşımıza çıkan Optiyol, hem verimli hem de pratik rota planları oluşturmak için sürücü tercihlerini, iş stratejilerini, talep değişkenliğini ve trafiği entegre eden bir platform olarak çalışıyor
Yerli rota optimizasyonu çözümü: Optiyol

Yeni nesil rota optimizasyonu çözümü olarak karşımıza çıkan Optiyol, hem verimli hem de pratik rota planları oluşturmak için sürücü tercihlerini, iş stratejilerini, talep değişkenliğini ve trafiği entegre eden bir platform olarak çalışıyor. Tuba Gözbaşı ve Ozan Gözbaşı tarafından 1 Aralık 2014’te kurulan Optiyol girişimi, 2015 yılının Mart ayında ise faaliyetlerine başladı.

2018 yılının sonunda ise Optiyol Rota Optimizasyonu yazılımının lansmanını yapan Optiyol, SaaS odaklı bir yazılım şirketi oldu. Yaklaşık 3,5 yıllık geliştirme sürecinin ardından ise Horoz Lojistik firması Optiyol'un ilk müşterisi oldu. Kısacası Optiyol, başta lojistik, perakende, gıda-içecek, hızlı tüketim, saha operasyonları ve yolcu taşımacılığı sektörleri olmak üzere bu sektörlerin operasyonel verimliliğini artıran planlama ve optimizasyon çözümleri geliştiriyor.

Optiyol'un müşterileri arasında ise Horoz Lojistik, Eczacıbaşı, Tadım Kuruyemiş, Bonservis Gıda Dağıtım, Arena Bilgisayar gibi önemli firmalar yer alıyor. Günlük dinamik rota optimizasyonu ile sevkiyatların zamanında ve en az maliyetle taşınmasını sağlayan Optiyol, yakıt maliyetlerinde yüzde 15-25, sefer sayılarında yüzde 5-10 oranlarında azalma sağlarken zamanında teslimat oranlarını da yüzde 20-30 oranında artırıyor.

Şu an için 9 müşterisinin yıllık 3 milyonun üzerinde teslimatını optimize eden Optiyol, yıllık yaklaşık 200 bin dolarlık tekrar eden gelir (ARR) seviyesine de ulaştı. Yine lojistik, hızlı tüketim sektörleri ağırlıklı olmak üzere 27 farklı müşteri ile de pilot çalışmalarına ve satış görüşmelerine devam eden girişim, 2020 yılının sonunda yıllık 500 bin dolar seviyesini yakalamayı ve 2021 yılında ise global alanda büyümeye odaklanmayı hedefliyor.

Hem yurt dışında hem de ülkemizde rakiplere sahip olan Optiyol, tek bir optimizasyon motorundan her firmaya özel bir algoritma oluşturabiliyor. Bugüne kadar TİKAD, Startershub ve Seedstars'tan toplamda 190 bin dolar yatırım alan Optiyol, operasyonun yapısına göre araç başına ya da optimize edilen teslimat sayısına göre fiyatlandırma yapıyor. 

Optiyol, lojistikte optimizasyon alanında hem ülkemizde operasyonel verimliliğin artırılmasına katkıda bulunmayı hem de yurt dışına optimizasyon çözümleri ihraç eden bir firma olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.