Mobil sadakat ve alışveriş uygulaması Chippin’in işlem hacmi, salgın döneminde yüzde 40 arttı

Chippin ile işlem adetleri Covid-19 döneminde yüzde 40’a varan düzeyde artarken, tüketiciler üye iş yeri noktalarından, internet ortamından veya telefondan Chippin ile alışveriş ve ödeme yapabiliyor.
Mobil sadakat ve alışveriş uygulaması Chippin’in işlem hacmi, salgın döneminde yüzde 40 arttı

Koç Holding'in mobil sadakat ve alışveriş uygulaması Chippin'i daha önce sizlere detaylı olarak aktarmıştık. Chippin, özellikle mağaza, market gibi satış noktalarında paraya, karta, POS cihazlarına dokunmadan ödeme yapmak isteyen müşterilere  hijyen şartlarında işlem yapabilme imkanı sağlıyor. 

Chippin ile işlem adedi, pandemi döneminde yüzde 40 arttı

Özellikle temassız ödeme limitine takılmamasıyla da bu dönemde tüketicilere kolaylık sunan Chippin, gerek üye firmalardan gelen talepler, gerekse tüketici tercihleriyle kullanım alanını hızla genişletiyor. Chippin ile işlem adetleri Covid-19 döneminde yüzde 40’a varan düzeyde artarken, tüketiciler üye iş yeri noktalarından, internet ortamından veya telefondan Chippin ile alışveriş ve ödeme yapabiliyor.

Chippin, her ödemede, ödenen tutarın bir kısmını geri kazandırıyor. Platformun mobil ödeme fonksiyonu ile işletmeler her durumda işlerini devam ettirebiliyorlar. Örneğin; üye iş yerleri sokağa çıkma kısıtlaması olsa dahi müşterilerden telefonla mobil ödeme ile sipariş alıp yasak bitiminde ürün teslimatlarını sorunsuz bir şekilde sağlayabiliyorlar.

400 binden fazla kişinin katıldığı anketler

Koç Topluluğu şirketlerinden Tanı, kendi markası Chippin ile aynı zamanda yaklaşık 400 bini aşkın kullanıcının görüş ve ihtiyaçlarını yakından gözlemleyip onların gereksinimlerini tanımlamaya çalışan anketler yapıyor. Bu dönemde yapılan ilk araştırma sonuçlarına göre halkın büyük bir kesiminin hala temkinli olduğu ve kısa vadede eski kapalı alan alışkanlıklarına dönemeyecekleri ortaya çıkıyor. Ancak belli bir kesim de alışveriş̧ tutkusunu, kişisel bakım ve ihtiyaçlarını daha fazla ertelemeyecek gibi görünüyor.

Covid-19 döneminde tüketicilerin gıda alışverişinde hızla artan online alışveriş eğilimlerinin kriz sonrasında da devam edeceği görülüyor. Tüketicilerin gıda ürünlerindeki marka tercihlerini koruduğunu, market markalı ürünlere daha çok ekonomik nedenlerle yönelim gösterdiği ortaya çıkıyor.

Anket sonuçlarına göre eğer bir marka sadakati söz konusu ise Covid-19 bile o markadan vazgeçmemize engel olmuyor. Fenomenlerin tercihlerimizden çok merakımız üzerinde etkisi var gibi görünüyor ve markaları ise her kanaldan omnichannel olarak takipte kalıyoruz.

Devam eden pandemi sürecinde sadece 4 kişiden 1’inin aklında tatil planı bulunuyor. Yolculuk için tercihimiz büyük oranda kendi özel aracımızken, uçağı tercih edenler de var. Yazlık evde kalma ve aile ziyaretleri, yurt içi oteller kadar ağırlık kazanmış görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.