Tüketiciler, finansal ürünleri karşılaştırma konusunda çoğu zaman kendini yetersiz hissediyor. Farklı şirketlerin, farklı ürün gruplarındaki ürünleri teker teker incelemek, maliyet karşılaştırması yapmak bir hayli zor. Hal böyle olunca, finansal ürünlerin hepsini bir arada toplayan, faiz ve maliyet karşılaştırması yapabileceğiniz karşılaştırma siteleri hayli revaçta.
Singapur merkezli GoBear da bu alanda en bilinen şirketlerden biri. Şirketin özellikle Asya'da önemli bir gücü var. Hong Kong, Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayland, Vietnam ve elbette ortaya çıktığı Singapur pazarında oldukça aktif. Bu ülkelerden tüketiciler, bir kredi kartı almak istediğinde, kredi kullanmak istediğinde ya da sigorta yaptırmak istediğinde GoBear'a girerek, kendileri için en uygun seçenekleri GoBear üzerinden listeleyebiliyor ve karşılaştırabiliyor.
GoBear'a gelen son 17 milyon dolar yatırım girişimin hali hazırdaki yatırımcısı Hollandalı Walvis Participaties ve yine Hollanda merkezli sigorta şirketi Aegon N.V tarafından gelmiş. Bu son yatırımla birlikte, GoBear'a yapılan toplam yatırım miktarı ise 97 milyon doları bulmuş durumda. Ancak girişimin değerlemesine dair herhangi bir bilgilendirme yapılmıyor.
GoBear'ın kurucusu ve CEO'su Adrian Chng, yatırım sonrasında üç farklı alana odaklanacaklarını aktarıyor. Bunlardan ilki finansal ürünlerin karşılaştırılması, ikincisi sigorta satışı, üçüncüsü ise son olarak GoBear'ın satın aldığı AsiaKredit ile birlikte hedefleyeceği kredi işi. GoBear, dijital kredi verme konusunda kendini geliştirerek kredi ihtiyacı olan müşterilere bundan sonra kendi platformu üzerinden kredi vermeye başlayarak büyüyecek.
2015 yılında farklı bir amaç ile meta arama platformu olarak kurulan girişim, sonrasında bir fintech girişimine pivot etti. Şu anda GoBear, aralarında bankaların ve sigorta şirketlerinin bulunduğu 100'den fazla finans şirketi ile ortaklık yapıyor. Bugüne kadar 55 milyon kişi tarafından arama yapılan platform üzerinden, 2000'den fazla kişisel finans ürününe erişebilmek mümkün.
GoBear şu anda sadece Asya pazarına odaklanmış, daha çok tüketici finansmanı olarak hareket eden bir şirket. Covid-19 salgınına rağmen, ilgiden de memnun olduklarını dile getiriyorlar. Bu noktada şirketin farklı ülkere açılma ihtimali, sadece tüketici finansmanı değil işletmelere yönelik ürünlerin de listelenmesi ile potansiyeli katlanabilir bir iş olarak dikkatleri çekiyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap