Starbucks, kaynakları verimli kullanma konusunda başlattığı hareket kapsamında bitki temelli ürünleri menüsüne eklemeye başladı. Starbucks, bugünden itibaren Çin'de yer alan şubelerinin menüsünde Beyond Meat ürünlerine de yer verecek.
Starbucks'ın 3 farklı yemek için Beyond Meat ürünlerinden faydalanacağını belirtelim. Starbucks bu yemeklerde Beyond Meat'in biftek alternatifini kullanmanın yanı sıra, Hong Kong merkezli bitki temelli et üreticisi Omnipork'un da iki farklı ürününü kullanacak. Ayrıca Oatly’nin yulaf sütü de, süt alternatifi olarak Çinli tüketicilere sunulacak.
Beyond Meat ve Impossible Foods gibi markalar, et tüketiminin çevreye olumsuz etkilerini gösteren araştırmalara katkıda bulunuyor. Bu araştırmalar sayesinde pek çok kişi, yapay et alternatiflerini tercih etmeye başlıyor. Starbucks'ın iklim krizi çerçevesinde Ocak ayında aldığı kararlar arasında karbon salınımını düşürmek ve kullandığı su miktarını azaltmak gibi maddeler de yer alıyor. Bu anlamda menüye bitki temelli ürünler ekleyerek, şirketin dolaylı yoldan bu alanlarda pozitif bir etki yarattığını söyleyebiliriz.
Bu arada bu, Starbucks ve Beyond Meat'in ilk ortaklığı değil. İkili daha önce Starbucks'ın Kanada'daki şubeleri için de sebze temelli et içeren bir sandviç üretmişti.
Covid-19 salgını nedeniyle Çin'deki şubelerini geçici olarak kapatan Starbucks, şu anda şubelerinin yüzde 95'ini yeniden açtı. Beyond Meat'in Starbucks ile yaptığı bu yeni iş birliği, şirketin Çin pazarına giriş yapmasını sağlıyor. Bu noktada Beyond Meat'in 2020 sonlarına doğru üretimini Asya pazarına genişletmek istediğini hatırlatalım.
2019 yılında Nasdaq'da satışa açılan Beyond Meat'in değerlemesi 3 milyar doları geçmişti. 2020'ye doğru şirketin hisse değerinin 4.91 milyar dolara ulaştığını düşünürsek, Asya pazarına pazarına açılmasıyla birlikte şirketin büyümesini hızlandıracağını söylemek mümkün.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap