Atölye15, çalışma düzeninde kullandığı kontrol listelerini, bir ürüne dönüştürerek tüm kullanıcıların ilgisine sundu. Checklist isimli bu üründe yazılımdan pazarlamaya, toplantılardan tasarım ve ürün yönetimi süreçlerine kadar her alanda kullanabileceğiniz kontrol listeleri bulunuyor.
İster bir geliştirici olun, ister tasarımcı Atölye15; Checklist ile dijital bir ürün ortaya koyarken, izleyebileceğiniz adımları açıkça ortaya koyuyor. Aynı zamanda projeyi GitHub'da açık kaynak olarak yayınlayan şirket, herkesin kendi checklist projesini oluşturmasına da imkan tanıyor.
10 yıldan fazladır, otomatize edemedikleri her süreç için protokol oluşturduklarını belirten şirket, kendi iş akışı yönetim süreçlerini şeffaf bir şekilde tüm geliştirici topluluğuyla paylaşmış oluyor. Eğer GitHub'dan kendi Checklist projenizi oluşturmak yerine, Atölye15'in ürününü kullanmayı tercih ederseniz, her bir kontrol listesine geri bildirimde bulunabileceğinizi belirtelim. Bu geri bildirim kapsamında GitHub üzerinden iyileştirmeler yapabileceğinizi de belirtmekte fayda var.
Bu kısa bilgilendirmenin ardından ürünü detaylı bir şekilde inceleyelim. Oldukça sade tasarlanan ana sayfada, arama çubuğu, belli konu başlıklarını içeren hashtagler ve kategoriler yer alıyor. Ana sayfa üzerinden şirketin GitHub sayfasını ve kurumsal sitesini hızlıca ziyaret edebilmeniz de mümkün. Aynı şekilde sayfada GitHub üzerinden Checklist önerebileceğiniz bir yönlendirme butonu da mevcut.
Toplamda 62 kontrol listesinin yer aldığı sitede, 9 kategori bulunuyor. Bu kategoriler, Proje Yönetimi, Tasarım, Front-end, Back-end, DevOps, İnsan Kaynakları, Pazarlama, Mobil olarak departmanlara ayrılırken, Genel kategorisi altında öğle yemeği, şifre oluşturma, liste oluşturma, proje duyuruları ve toplantı oluşturma gibi şirketin iletişim süreçlerini ve düzenini sağlayan protokoller yer alıyor.
Espresso demlemeye kadar uzanan süreç
Bu arada ekibin ofis düzeni açısından mizahi kontrol listelerine de yer verdiğini söylemek mümkün. Anlaşılan o ki; ofis içinde Espresso demlemek dahi bir protokole dönüşmüş durumda.
Bunun yanı sıra şirket, protokol oluşturma konusunda gündeme oldukça hızlı ayak uydurmuş görünüyor. #covid-19 hashtagine basarak Atölye15'te devam eden uzaktan çalışma protokollerine göz atabiliyorsunuz.
Hastaglerin kullanımı ise kontrol listeleri arasında gezinmenizi kolaylaştırıyor. Böylece illüstrasyonlar gibi belli konuda aradığınız kontrol listelerinin hepsine tek bir dokunuşla ulaşabiliyorsunuz.
Her bir kontrol listesinin değerli bilgiler içerdiğini de söyleyelim. Örneğin pazarlama sektörüne yeni giriş yapan biri, projeler için bir pazarlama sprintinin nasıl oluşturacağını kontrol listesindeki adımları takip ederek öğrenebilir.
Bu anlamda kontrol listelerinin birbirlerine verdiği linkler de değerli. Projeler için Pazarlama Sprint'i oluşturma listesine baktığımızda, son adımlardan birinin Case Study yazmak olduğunu görüyoruz. Ekip, kullanıcıları bu adımda, yazdıkları başka bir listeye yönlendirebiliyor.
Her bir kontrol listesi için geliştirme seçeneğinin bulunduğunu da tekrar edelim. Listeleri nasıl geliştirebileceğiniz ise başka bir kontrol listesi ile protokole dönüştürülmüş durumda. Ayrıca Checklist'te yayınlanan listeler arasında kendi Checklist projenizi nasıl oluşturacağınızı anlatan bir kontrol listesi de yer alıyor. Kendi Checklist projenizi oluşturmak için Atölye15'in Github sayfasına göz atabilirsiniz.
Bana kalırsa Atölye15'in hazırladığı bu yararlı proje, kurumun uluslararası bilinirliğini de arttırabilir. 21 saat önce Product Hunt'ta ürünü tanıtan şirket, şimdiden 196 oy almış durumda.Türkiye'deki geliştirici ve tasarımcı topluluğunun da Product Hunt'ta projeyi desteklediğini söylemek mümkün.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap