Kitlesel fonlama girişimleri bireylerden KOBİ'lere kadar birçok alanda fırsat sunuyor

Kitlesel fonlama ile yatırım bulan girişimler 2013'ten beri görülmekte. Girişim fikrinin erken aşamada test edilmesi, daha sadık bir kitle tarafından kullanılması gibi faydalar sunan bu girişimlerin sayısının artacağını düşünmekteyiz.
Kitlesel fonlama girişimleri bireylerden KOBİ'lere kadar birçok alanda fırsat sunuyor

Kitlesel fonlama (crowdfunding) son dönemlerde bankalara alternatif sermaye alma yöntemi olarak dikkat çekmekte. Yatırımcılar, bireyler ya da bağış olarak toplanan bu sermaye yöntemi 2008 krizinden bu yana ilk aşamadaki girişimlerin sermaye bulmak konusunda zorluk çekmeye başlaması nedeniyle yaygınlaştı. Son dönemlerde 400'e yakın girişim 700'den fazla yatırımcı tarafından bu segmentte faaliyet göstermekte. 

Kitlesel fonlama girişimlerin sadece yatırımları artırması için değil mevcut müşteri bazını genişletmek için de yararlı bir pazarlama yöntemi olarak görülebilir. Monzo'nun geçtiğimiz senenin sonlarına doğru tamamladığı kitlesel fon kampanyasında 108 milyon $'lık yatırım toplanarak daha önce yapılan turlardan daha büyük bir miktar girişime akması bir yana fintech'lerin müşteri sadakatini güçlendirmek açısından da bu tarz bir yöntemin daha etkili olduğu söyleniyor. Kullandıkları ürünü sadece bir hizmet olarak gören müşterilerdense bunlarla ilgili olumlu konuşan müşterilerle, müşteri kazanımı konusunda daha güçlü bir konuma gelmek mümkün. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.