SPONSORLU

Geliştiriciler ve Tasarımcılar Yeni TurkishKit Etkinliğinde Buluştu

Apple tasarım prensiplerine yer veren TurkishKit’in ilk topluluk etkinliği TurkishKit Konuşuyor, sektörün önde gelen isimleri ile Apple dünyasını tanımak isteyen gençleri bir araya getirdi.
Geliştiriciler ve Tasarımcılar Yeni TurkishKit Etkinliğinde Buluştu

Farklı kurumlarda düzenledikleri ücretsiz etkinlikler ile gençlerin ilgisini üzerine toplayan TurkishKit, son etkinliğini 5 Şubat tarihinde Gixal partnerliğinde Facebook İstasyon’da gerçekleştirdi. Lise öğrencilerinden sektörün deneyimli isimlerine Apple ekosisteminde yazılım ve tasarım dünyasını karşılaştırarak tanıtmak amaçlandı. Etkinlik kontenjanı 150 başvuru alarak iki saat içerisinde tükendi.

Yazılım ve tasarımın teknolojinin ayrılmaz parçaları olduğunu belirten Apple WWDC etkinliğinin Türkiye’den ilk burslu katılımcısı Emirhan Erdoğan, “Tasarım ve yazılım bağımsız düşünülüyor. Ancak bu iki alanın birbirini anlaması çok önemli. Düzenlediğimiz panelde tasarımcılar ve geliştiriciler uyum içinde çalışabilmek amacıyla sektörün öne çıkan konuları üzerine tartıştılar. Sahibinden.com Yazılım Mühendisi Yusuf Kamil Ak ve Trendyol Mobil Mühendislik Ekip Lideri Cenk Işık, iyzico Ürün Tasarımcısı İsmail Cem Özsezgin ve IBM iX Görsel Tasarımcısı Murat Dinçer etkinlikte yer aldı. İlk defa hayata geçirdiğimiz bu panel konseptinin gençlere ilham olacağını umuyorum.” açıklamasında bulundu.

Apple tasarım trendlerinin Türkiye’deki tasarımcılar tarafından benimsenmesinin önemine dikkat çeken Erdoğan, “Her yıl gerçekleşen WWDC etkinliğinde yeni tasarım prensipleri belirleniyor. Bunları geliştirici ve tasarımcıların takip etmesi gerekiyor. ‘Tasarım Trendleri’ sunumumuzu; iOS 13’de tanıtılan karanlık mod, erişilebilirlik ve tipografi gibi konularda Apple’ın tasarım kurallarına yer verdiği kılavuzdan ilham alarak hazırladık.” diyerek yeniliklere açık olunması gerektiğinin altını çizdi. Ülke kültürünün yazılım ve tasarım ile uyum içinde olması gerekiğini hatırlatan Sahibinden.com Yazılım Mühendisi Yusuf Kamil Ak, “Terimleri Türkçe’ye geçirirken kültür ve değerleri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bunu yapmadığımız takdirde düz bir çeviriden öteye geçemiyoruz.” açıklamasında bulundu. Etkinlik sonrası katılımcılar, küçük detayların yarattığı büyük farkı öğrendiklerini belirttiler.

TurkishKit Hakkında – 2017 yılında WWDC burslu öğrencisi Emirhan Erdoğan tarafından lise ve üniversite öğrencilerine kodlama, Apple kültürü ve tasarım eğitimi vermek üzere kurulan topluluk, 1.000’den fazla başvuru ve 700’ün üzerinde katılımcı ile çeşitli kurumlarda eğitimler gerçekleştirmektedir. Mekân sponsorları arasında Bahçeşehir Üniversitesi, Sahibinden.com, SEV Amerikan Koleji gibi şirketler ve eğitim kurumları yer almaktadır

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.