Ata Tuna Çitflik, Diego Gabriel Dupouy ve Déborah Heintze tarafından İsviçre'de kurulan Lunaphore, C Serisi yatırım turunda 23 milyon İsviçre Frangı, yani yaklaşık 23,6 milyon dolar yatırım aldı. Liderliğini Japonya merkezli PHC Holdings Corporation'ın üstlendiği yatırım turuna katılan diğer isimler Redalpine Venture Partners, OCCIDENT ve Alpana Ventures oldu. Girişim kanser araştırmaları ve doku teşhisi için yenilikçi yeni nesil ekipman geliştiriyor.
Şirket aldığı yeni yatırımı pazar ve ürün genişlemesi için kullanmayı planlıyor. Buna ABD pazarına giriş, Avrupa'daki faaliyetlerin hızlanması ve yeni nesil ekipmanların geliştirilmesi de dahil diyebiliriz.
Lunaphore'un sunduğu yenilik, belirli kanser belirteçlerinin varlığını saptamak için doku örneklerini reaktiflerle düzenli bir cam slaytta inkübe eden bir mikroakışkan çip. Girişim ayrıca, immünohistokimya ve immünofloresan gibi geleneksel kanser araştırma tekniklerinin otomasyonunu sağlıyor. Lunaphore, 2019 yılında Avrupa pazarında iki adet ultra hızlı otomatik boyama aracı piyasaya sürdü ve mevcut yatırımı kullanarak pazar penetrasyonunu genişletmeyi umuyor.
Lunaphore'un ilk ekipmanı olan LabSat Research geçtiğimiz yıl piyasaya sürüldü. LabSat Research, immüno-onkoloji araştırmacılarının tümör mikro çevresini daha iyi anlayabilmeleri ve kanser için gelecekteki teşhis veya tedavi seçeneklerini belirleyebilmeleri için aynı tümör örneği üzerinde multipleksleme olarak bilinen çoklu biyobelirteçlerin boyanması için kullanılıyor. İkinci cihaz olan LabSat Frozen ise biyopsi almak için ameliyat sırasında immüno boyama tekniklerini uygulamak için tasarlandı. Cihaz, kanser biyobelirteçlerini 12 dakika gibi kısa bir sürede tarayabiliyor. Teşhis amacıyla onaylanmış olsa da şu anda test aşamasında olduğunu belirtelim.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap