Yeni Fikirler Yeni İşler Hızlandırma Programının 15. yılı özel etkinliği olan Inspiration Weekend'den sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Bu haberimizde ise Yeni Fikirler Yeni İşler Hızlandırma Programının Demo Day'ine katılan 24 girişime yakından bakacağız.
YFYİ 2019 Demo Day'ine katılan 24 girişim
AeroES: Enerji özelinde çözümler üretmeyi hedefleyen girişim, optimal tasarım kriterlerine uygun bir rüzgar tüneli yapmak üzere yola çıktı.
Akıllıfon: Risk profili, beklentileri ve kısıtlarına yönelik algoritmalara dayalı olarak kişiye özel optimal varlık dağılımı ve dinamik yatırım önerileri sunan Akıllıfon, portföyü izleyen ve otomatik yöneten yapay zekâ tabanlı portföy optimizasyon ve robo danışmanlık platformu olarak hizmet sunuyor.
Algodocs: Yapay zeka destekli doküman veri çıkarma yazılımı olan Algodocs, hızlı, güvenli ve doğru belge veri çıkarma sunarak kurumları hataya açık elle veri girişinden kurtarmayı hedefliyor.
Bakiyem.com: Girişim tarafından sunulan online ödeme sistemi ile kurumlar POS cihazına gerek duymadan ve herhangi bir sabit ücret ödemeden, tüm kredi kartlarına taksit yapabiliyor, müşterileri yanlarında olmasa bile sistem üzerinden oluşturdukları ödeme linki ile ödemelerini alabiliyorlar.
EarFit: İşitme cihazları için kulak kalıbı üreten bir firma olan EarFit, 3D yazıcı, tarayıcı teknolojisi ve otomatik modelleme algoritmalarıyla yeni bir üretim yöntemi üzerinde çalışıyor.
ENIO: Girişim, doğanın kendi koruma kalkanı olan yıldırım ile ürettiği doğal pestisiti organik kategoride kullanıcıya sunuyor.
Fado: Fado kullanıcıların farklı markaların 8-18 saniye arası kısa videolarını izleyip, ilgili üç soruyu cevaplayarak belirli bir markada yüzdesel indirim kazandıkları ya da cüzdanlarında Fadocent biriktirerek sahip oldukları bakiyeyi herhangi bir markada indirim olarak kullanabildikleri bir platform.
Geodo: Girişim jeo-uzlamsal uygulamalardaki analiz süreçlerini, yani arazi işaretlemesi, raporlaması ve haritalandırması işlemlerini otomatize edecek donanım ve yazılım birleşimi bir sistem sunuyor.
Hetra: Sağladığı demografi ve kullanım analizleri ile ortak kullanım alanı yöneticilerinin veri ile plan yapabilmesini ve müşteri memnuniyetini artırmasını sağlar.
Inspecthink: Inspecthink klasik görüntü işleme yöntemleri ile algılanması imkânsız olan hataları yakalayan derin öğrenme tabanlı bir makine görüsü sistemi olarak hizmet sunuyor.
Lonca: Fijital Satış & Pazarlama Ekosistemi: Ön prototip aşamasında olan Lonca, yapay zeka tarafından oluşturulan lokasyon ve damga tabanlı artırılmış gerçeklik kampanyaları sayesinde fiziksel mağaza içinde dijital alışveriş yapılmasına olanak tanıyor.
Neopoliklinik: En doğru hekimi bulmanın en hızlı ve kolay yoludur. Neopoliklinik, hastalandığınızda belirtilerinizi semptom analizi algoritmaları ile analiz eder ve sizi doğru uzmanlık branşına yönlendirir. Sonrasında akıllı hekim sıralaması ile size en uygun hekimleri listeler ve istediğiniz hekimden online randevu almanızı sağlar. Ön prototipimiz neopoliklinik.com’da hazır! Pilot uygulama ise Aralık 2019’da.
Notrino Research: Sağlık alanında hizmet veren bir girişim olan Notrino Research, CurAlive ürün grubu ile kalp hakkındaki bilgileri anlık olarak takip eden ve bu bilgileri gerçek zamanlı olarak kardiyologlarla paylaşan anahtarlık boyutundaki yapay zeka destekli bir mobil EKG takip platformu sunuyor.
Persona: Çalışan memnuniyetsizliğinden kaynaklı çalışan devir oranını düşürmeyi amaçlayan Persona, İK ve yönetim süreçlerini destekleyen psikoloji temelli bir yazılım olarak hizmet sunuyor.
Powder Tech: Geliştirilen teknolojik yöntemle, 2500°C'de bor karbürünü oda sıcaklığında üretebilen Powder Tech, bu sayede enerjiden yüzde 95, zamandan yüzde 96 ve toz kalitesinde yüzde 11 oranında artış sağlıyor.
Renty: Girişim sayesinde üniversite öğrencileri senede bir kez kullandıkları ürünleri platform üzerinden sergileyip başkalarına kiraya verebilecek ve başkalarının ürünlerini de ihtiyaçları olduğunda uygun fiyata hızlı ve pratik bir şekilde kiralayabilirler.
Safellence: Dünyadaki en güvenli işyerlerini yaratmak amacıyla; bulut tabanlı yazılımlar, nesnelerin interneti ve yapay zekâ teknolojilerinden faydalanarak tasarlanmış bir iş güvenliği platformudur olarak hizmet veren Safellence, şu an için prototip aşamasında.
Solar Roof Track: Solar Roof Track'in GES güneş takip sistemi, kurulduğu çatı üzerinde güneşi doğuşundan batışına kadar takip edecek ve güneş ışınlarının maksimum sürede dik açıyla alınması sayesinde yaklaşık yüzde 35 oranında daha fazla elektrik üretimi sağlanacaktır.
alp imaging: Tiroit kanserinin erken tanısı için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Cihaz, ön prototip aşamasındadır, hastaneler ve görüntüleme merkezleri için üretilecektir.
Tuvis: Kumaş üreticileri için Yapay Zeka Tabanlı Görsel Kalite Kontrol Sistemi geliştiren Tuvis, bu sistem sayesinde üreticilerin üretim maliyetlerini minimize ediliyor.
Tvoystol.ru: Rusya’da hem Rusça hem İngilizce restoran rezervasyonu yapan bir platform olan Tvoystol.ru, her restorana ait indirim ve etkinlikleri güncel olarak da listeliyor.
TradeMate: Akıllı Yatırım Haber Analitik Platformu olarak hizmet veren TradeMate, geliştirdiği doğal dil işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla, yatırımcılara, takip ettikleri hisse senetleri ile ilgili piyasada oluşan birçok farklı kaynaktan haberlere ve veri analitiklerine anlık ve otomatik olarak tek bir platformdan ulaşma imkanı sağlıyor.
Volte: Volte, araç şarj istasyonlarına uygulama üzerinden daha rahat ulaşmasını, hizmetleri daha kolay ve güvenilir bir şekilde almasını, farklı abonelikler yerine tek bir abonelik ile bütün istasyonlara erişebilmesini ve mobil ödeme yapabilmesini sağlamayı hedefliyor.
Wobeya: Girişim, iş sahiplerinin pazarlama, iş geliştirme ve satış alanlarındaki yetkin serbest çalışanlar aracılığı ile süreçlerinin verimli bir şekilde ilerletmesini amaçlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap