Dijital marka ve sadakat kartları üreten girişim: oWallet

oWallet, cüzdan uygulamaları üzerinden çalışan ve bu uygulamalara eklenebilen dijital marka ve sadakat kartları üreten bir girişim olarak hizmet sunuyor.
Dijital marka ve sadakat kartları üreten girişim: oWallet

Telefonlarda zaten yüklü olan Apple ve Android Wallet (Cüzdan) uygulamaları üzerinden çalışan ve bu uygulamalara eklenebilen dijital marka ve sadakat kartları üreten oWallet, Hakan Akyüz ve Erhan Tezakar tarafından 2018 yılını  Mart ayında ABD merkezli olarak OVO DIGITAL SERVICES, LLC markasıyla kuruldu.

2019 yılının Nisan ayında ise Türkiye'de şirketini kuran oWallet, yaklaşık 1 yıl içinde geliştirildi. Ürettiği dijital kartlar üzerinden son kullanıcılarla zaman, lokasyon ve push bildirimler vasıtasıyla kampanya veya hizmet iletişimi yapabilen oWallet, sunduğu kampanya yönetim ve segmentasyon özellikleri sayesinde damga (punch card), kupon kodu, puan, bakiye, çekiliş, üyelik statüsü gibi kurguları da yapabiliyor.

Alışveriş Merkezleri ve Etkinlik işletmelerinin sektörel ihtiyaçlarına uygun olarak 3 farklı yazılım çekirdeği üzerinden hizmet veren oWalleti kendisine ait son kullanıcı ön yüzüne sahip, çeşitli sektörlere yönelik işi çözümler sunabilen CRM, Müşteri Sadakat ve Ticari bir iş platformu olarak hizmet sunuyor.

oWallet platformunu kullanmakta olan tüm şirketler arasında çapraz kampanya kurgularının oluşturulabildiğini de ekleyelim. 240 bini aşkın kullanıcıya ulaşan oWallet, AVM ile Etkinlik kategorisinde çoklu AVM, Mağaza, Lokasyon yöneten gruplarla aktif olarak çalışıyor.

oWallet'ın paylaştığı bilgilere göre çalışılan iş ortaklarında aksiyon (tıklama, swipe up, vb) sonrası dijital karta dönüşüm oranı %78 ile %86,5 seviyelerinde. Firmalara Markaya ait dijital sadakat kartı, Kampanya Yönetim Modülü, Hazır Sadakat Yönetim Mekanizmaları, Müşteri Ödüllendirme, Segmentlere Özel İletişim, Medya Optimizasyon Aracı, Canlı Raporlama Arayüzü, Mağaza içi Perakendeci Entegrasyonu gibi hizmetler sunan oWallet, yurt dışında UrbanAirship ve PassKit gibi rakiplere sahip.

2019 yılının sonuna kadar 1 milyon aktif dijital kart üretmeyi hedefleyen oWallet, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. PaaS (Platform as a Service) olarak hizmet veren oWallet, perakende alanında kullandığın kadar öde modeliyle kota bazlı bir aylık kullanım bedeliyle hizmet verirken, Alışveriş Merkezi alanında AVM yönetim şirketleriyle Terminal bazlı aylık bir bedel üzerinden çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.