Güneydoğu Asya merkezli e-ticaret girişimi Zilingo, 226 milyon dolar yatırım aldı

Güneydoğu Asya'nın sıradaki unicorn'u olmaya aday Zilingo, D Serisi yatırım turunda 226 milyon dolarlık yatırım aldı.
Güneydoğu Asya merkezli e-ticaret girişimi Zilingo, 226 milyon dolar yatırım aldı

Güneydoğu Asya'nın sıradaki unicorn'u olmaya aday Zilingo, D Serisi yatırım turunda 226 milyon dolarlık yatırım aldı. Girişim aldığı yeni yatırımı hizmetleri dijitalleştirmek için kullanacağını açıkladı.

Yeni yatırım turuyla birlikte Zilingo, 2015'ten beri aldığı yatırım miktarını 308 milyon dolara çıkarmış oldu. Girişime 226 milyon dolar kazandıran D Serisi yatırım turunu bir önceki turlarda da karşımıza çıkan Sequoia India, Singapur merkezli Temasek, Almanya'dan Burda ve Sofina ile Avrupa merkezli Flipkart'ın sahip olduğu moda sitesi Myntra tarafından gerçekleştirildi. D Serisi yatırım turunda karşımıza ilk kez çıkan isim ise Economic Development Board oldu.

Zilingo yeni yatırım sonrası değerlendirmeyle ilgili bir bilgi vermiyor, ancak TechCrunch'ın edindiği bilgilere göre girişimin unicorn seviyesine ulaşmasına epey az bir zaman kaldı. 3,5 yaşındaki Zilingo'nun D Serisi'ne bu kadar çabuk ulaşmış olması da bu bilgiyi kanıtlar nitelikte diyebiliriz.

Kurucular Ankiti Bose ve Dhruv Kapoor'un Zilingo'yla birlikte, Güneydoğu Asya'nın büyüyen internet bağlantısından faydalanan, küçük moda satıcılarını Bangkok ve Jakarta gibi şehirlerin sokak pazarlarından e-ticaret katına çıkarmak için bir hizmet oluşturduğunu söyleyebiliriz. Zilingo tüketiciye yönelik online perakende satış mağazasını işletiyor, ancak girişimin en önemli hamlesi tedarik zincirinde B2B fırsatlarının peşinden gitmek demek mümkün. Bu da perakendecilere veya markalara üretim, lojistik ve ödemeler gibi bir tedarik zinciri parçaları ağı oluşturuyor. Bu nedenle, teoride, özel etiketlere girmek veya moda satmak isteyen herkes, Zilingo'yu ürünlerini üretmek ve tedarik etmek için uçtan uca bir çözüm olarak kullanabiliyor.

Geçen yılki gelirleri 4 kat artan Zilingo, bu gelirlerin artışının yüzde 75'ini ise B2B'ye borçlu. Ankiti Bose, 400'den fazla çalışanı bulunan Zilingo'nun henüz ciddi bir kar elde edemediğini de söylüyor. Ancak yeni yatırımı teknolojisini geliştirmek için kullanacağını açıklayan Zilingo'nun gelecek dönemde ciddi anlamda kar elde edeceğini öngörmek de mümkün. Zilingo'nun bugünkü hedefi ise Zara gibi markaların uzun yıllar boyunca kendileri için oluşturdukları özellikleri, içgörüleri ve ağları herhangi bir satıcıya sunmak olarak karşımıza çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.