Türkiye İş Bankası'nın girişimcilik programı Workup, üçüncü döneminde 10 mezun verdi. Mezun girişimlerin hedeflerini ve gelişimlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Animega: Anime severlerin takip ettikleri dizileri, filmlerini ve müziklere ulaşabildikleri çevrimiçi bir uygulama olan Animega, abonelik ve reklam üzerinden gelir elde ediyor. 260 bin kayıtlı kullanıcısı olan Animega, 3 kişilik bir ekibe sahip. 1 milyon video izlemesiyle öne çıkan uygulama, 1,2 milyon indirmeye ulaştı. Animega Workup sürecinde iOS uygulamasını çıkardı. Uygulama indirilmesi ise Workup ile birlikte 900 binden 1,2 milyona ulaştı.
Animega tüm dünyada 200 milyon - freemium içerik platformu olarak konumlana Animega, animeleri isimlere ve kategorilere göre ayırıyor, kullanıcıların liste oluşturmasını ve içeriklere yorum yapmasını sağlıyor. Animega'nın web versiyonu çıkarmayı hedeflediğini de belirtelim. Rakipleri ABD'de bulunan Animega global bir platform olmayı hedefliyor.
Compocket: Yeni nesil ölçüm cihazları geliştirerek laboratuvar ortamında harcanan zamanın daha verimli olmasını sağlayan donanım ve yazılım içeren girişim. Osiloskop'un büyük ve taşınabilir olmayan bir cihaz olduğunu belirten girişimciler, öğrencilerin ve makerların ulaşabileceği ve cep telefonu veya tablet üzerinden kolayca kullanabileceği bir ürün yarattı. Devreyi yeniden tasarlayan ve Minis adı altında sunan Compocket, 175 milyon öğrenci ve 150 milyon maker'ın bulunduğu pazarda, ürün satışı ve eklenti satışı üzerinden gelir elde etmeyi planlıyor. Girişimi desteklemek isteyenler, Compocket'ın Arı Kovanı sayfasını ziyaret edebilir. Girişim Workup ile birlikte prototip sürecinden MVP ve Beta süreçlerine geçiş yapmayı başardı.
Doktorderki: Uzman doktorlara birebir soru sorabileceğiniz mobil bir uygulama olan Doktorderki'de kullanıcılar branş doktorunu seçip medikal kayıt oluşturabiliyor. Doktorlarla fotoğraf paylaşımının da yapıldığı platformda, gerçek doktordan referanslı bilgi alınabiliyor. Türkiye'de yıllık 700 milyon hastane ziyareti yapıldığını söyleyen girişimciler bu ziyaretlerin yüzde 70'inin acil olmadığını ifade ediyor. Şimdiye kadaraylık aktif 5 bin kullanıcıya erişen uygulamada 23 bin danışma gerçekleşti. Bu arada uygulamanın global rakibi 172,9 milyon dolar yatırım alan Teladoc ile bir satın alma örüşmesi içinde olduğunu belirtelim. Workup'taki çalışmalar süresince Doktorderki MACFit ile marka işbirliğine ve AXA Sigorta müşterilerine yönelik triyaj hizmetine başladı. 250 bin ciro yapan Doktorderki yatırım arayışına devam ediyor.
Epiqur: Uluslararası ve şehirlerarası düzeyde etkinliklerin ses kaydının ekibin kendi üretimleri olan donanımla yüksek kalitede kaydedilmesi ve hem canlı hem de dijital platformdan paylaşılmasını sağlayan Epiqur,sektör gelirlerinden en küçük payı alan müzisyenlere yeni bir gelir kanalı vaad ediyor. Epiqur'un platformuna üye olan müzisyenler online tip alabiliyor, abonelik kazanabiliyor ve dijital erişim bileti oluşturabiliyor. Epiqur'un hedefinde 20 milyon müzisyen bulunuyor. Şimdiye kadar 90 saat canlı yayın yapan Epiqur, 53 beta yayın yaptı . Zor olan bir operasyonu kolaylaştıran Epiqur, Work-up desteğiyle içerik sayısını 3 kat arttırdı ve Web, iOS ve Android uygulamalarını yayınladı. Epiqur canlı yayınlarının 30 farklı ülkeden izlendiğini de ekleyelim.
Hangiüniversitehangibölüm: Üniversite adayı öğrencilerin hayalindeki bölüm ve üniversiteyi keşfetmesini sağlayan bir web platformu olan Hangiüniversitehangibölüm, platformunda 400 binden fazla röportaj ve 50den fazla üniversite temsilcisi bulunduruyor. 6 aydır yayında olan girişimde 45 yazar ve 700den fazla içerik yer alıyor. Platformda aynı zamanda puan hesaplama ve tercih robotu gibi özellikler bulunuyor. Platformun öğrencilere yönelik dersleri planlayan çalışmalarını programlayan ve sonuçları analiz eden Dodo mobil uygulaması bulunduğunu da belirtelim. 206 üniversite ve 3 milyar TLlik bir pazarı hedefleyen girişim, gelir modelini sponsorlu içerikler ve video yayın üzerine kurdu. Workup desteğiyle birlikte girişim içerik satışlarına başladı ve Dodo uygulamasını çıkardı.
Heryerdepilates: Kullanıcıların istediği zaman, istediğin yerde Türkiye’nin en iyi eğitmenleri ile Pilates yapabilmesini sağlayan online pilates stüdyosu. Heryerdepilates, gelir modelini aylık üyelik üzerine kuruyor. - Son kullanıcılara ve kurumsal firmalara yönelik olan uygulama yakın zamanda n11 ve hepsiburada da satışa çıkacak. En büyük rakibin YouTube dersleri olduğunu ifade eden girişim, Türkçe içeriğin önemini vurgulayarak listeleme ve kişiselleştirme özelliklerine dikkat çekiyor. Platformda 1500 kullanıcısı olan girişimin ana satış kanalı Instagram'da da 43 bin takipçisi bulunuyor. SOn ayda 2 kat büyüme kaydeden girişim bunu Workup'a borçlu olduğunu söylüyor. Kullanıcı deneyimini iyileştiren Heryerdepilates, küresel pazara açılmayı hedefliyor.
LeadOnly: Sağlık sektörü için dijital Lead otomasyonu sağlayan CRM aracı Lead Only, Lead reklam verenlerin dijital pazarlama bütçesini verimli kullanmasını sağlayan saas ürünü. Müşterilerin nereden geldiğini ve satışlara kimlerin dönüş yaptığını takip edebildiğiniz LeadOnly, dijitalden fiziksele bir bir dönüşüm hunisi oluşturuyor. CRM paneli üzerinden kişiye özel aksiyonlar oluşturulabilen LeadOnly, 200 milyon dolarlık global bir pazara hitap ediyor. 1 milyon TL ciro yapan girişim, platforma yapay zeka desteği getircek.
Onboardio: Web sitelerindeki ziyaretçilerin analitik verileriyle, canlı Chat’e sorulabilecek soruların cevaplarını eşleştirmeye yarayan web uygulaması Onboardio, canlı chat yükünü yüzde 32 azaltıyor. Son 6 yılda canlı chat kullanan domainlerin 1 milyona yakın olduğunu söyleyen girişim, kullanıcılara 240 saat iş gücü tasarrufu sağladı. Workup ile birlikte girişimin ABD'de şirket kurduğunu V1 yayınladığını ekleyelim.
StartupHR: Girişimlerin ekip arkadaşı, stajyer, part time veya full time çalışan bulabileceği dijital ve sosyal platform StartupHR, 500 kişi, 100'den fazla startup ve 100'den fazla kurum ve kuruluşla görüşerek girişimi şekillendirdi. Üç farklı hizmet modeliyle yola çıkan StartupHR, şimdiye kadar 32 eşleşmeyi tamamladı. Sistemde 166 kayıtlı startup ve 1290 kayıtlı aday bulunuyor. Girişim Workup desteğiyle birlikte siteyi yayına aldı ve akıllı eşleşme yaparak startuplara yetenek kazandırdı.
Userguiding: Web uygulamaları için kod yazmadan interaktif ürün turları ve yardım sayfaları hazırlamaya imkân sağlayan Userguiding, kesintisiz onboarding süreci yaratıyor. Workup'a katılmasıyla birlikte on-premise yeteneklerini geliştiren Userguiding, Danışma kuruluna Saas profesyoneli Aaron Krall'ı dahil etti. İş Bankası ile POC yapan Userguiding'in Anadolu Sigorta ve Anadolu Hayat Emeklilik ile POC görüşmelerine devam ettiğini belirtelim. Haftalık Aktif Kullanıcı sayısı 1650 olan Userguiding, toplam 80 bin dolar ciro yaptı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap