Geliştirme ve üretim ortamında çalışan ve farklı dilde geliştirilen yazılımların (ASP.NET, JAVA, PHP vb.) teknik hatalarını kayıt altına alan bir girişim olarak karşımıza çıkan BugStack.io, yazılımcılar ve yöneticilerin işlerini kolaylaştırmaya odaklanıyor. Kağan Yeniçerioğlu ve Barış Kalaycıoğlu tarafından 2017 yılında projelendirilen ve 2018 yılının Mart ayında yayına alınan BugStack.io, toplamda 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.
Yaklaşık 3 ay içinde geliştirilen BugStack.io, her gün yeni özellikler kazanmaya da devam ediyor. Teknik hataların yazılımcılar ve yöneticiler tarafından izlenmesini sağlayan ve hızlı bir şekilde çözüm üretilmesine katkı sunan bir platform olan BugStack, yazılımda oluşan hatanın neden ve nasıl oluştuğuna kadar bir çok bilgiyi hata olduktan hemen sonra kayıt altına alıp ilgili kişilere bilgi olarak sunuyor.
Bakım maliyetlerini yüzde 70 oranında azaltıyor
Geliştirme maliyetini düşürerek proje maliyetlerini yüzde 20 oranında azaltabildiğini iddia eden BugStack, geliştirme ortamında kullanıldığında hataların müşteri tarafından tespit edilmesinin önüne geçerek bakım maliyetlerini ise yüzde 70 oranında azaltabildiğini belirtiyor.
Sentry.io, Rollbar ve Raygun gibi pek çok rakibe sahip olan girişim, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. İlerleyen dönemlerde uygulamalarda yer alan hataları inceleyerek bazı yapay zeka modellemeleri kullanılarak hatanın bir daha olmaması amacıyla ekiplerin değerlendirmelerini de BugStack.io üzerinden yapılacağını da ekleyelim.
İki farklı gelir modeline sahip olan BugStack.io, bulut ortamında yazılımın kiralanması ve kurumların kendi sunucularına yazılımın kurulması ve destek verilmesi suretiyle proje bazlı gelir elde ediyor. Bulut tabanlı verilen hizmetin, kişisel/kurumsal veri toplama veya donanım satın alma ihtiyacı olmadan bulut üzerinde çalışan bir hizmet olduğunu ve bu hizmetin aylık veya yıllık olarak ücretlendirilebildiğini de ekleyelim.
Her gün yeni bir özelliğin eklendiği ve yayınlandığı BugStack.io platformunun ilk hedefi Türkiye pazarı. Bununla birlikte BugStack'ın yurt dışındaki etkinliklere katılım sağlayarak ürünlerini tüm geliştiricilere en doğru şekilde tanıtmayı hedeflediğini de belirtelim.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap