Butiklerle müşterileri bir araya getiren online pazaryeri Butikgez, müşteri hedefi ve büyümesi ile dikkatimizi çekti.
Girişim hayatına sosyal medya hesabı olarak başlayıp sonrasında pazaryerine döndü. Yani Instagram butiklerinin WhatsApp'tan sipariş almak yerine e-ticaret adım attığı örneklerden biri diyebiliriz.
İlk olarak 2014 yılının mayıs ayında fikrin geliştirilmesiyle beraber, Butikgez’in sosyal medya hesapları açıldı. Geçen 2 yılın ardındansa, 2016’nın mart ayında satışa başladı. Bu dönem aslında girişimin içerik pazarlaması yaptığı ve topluluğunu oluşturduğu kuluçka dönemi. Nurgül Akça, Eren Koçyiğit, Hüseyin Cevizci ve Cansın Şenalioğlu tarafından kurulan Butikgez ekip küçük kadrosuna rağmen oldukça önemli cirolara ulaşmış.
350’ye yakın butiğe pazaryeri olan Butikgez’de 100 bin üye ve aylık 300 bin kullanıcı bulunuyor. Adınızı, soyadınızı, e-posta adresinizi ve belirlediğiniz şifrenizle Butikgez’e üye olduktan sonra istediğiniz kategoride arama yapabiliyor ve aradığınız ürüne ulaşabiliyorsunuz.
Girişimin yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Butikgez’de en çok elbise, takım ve tunik kategorilerindeki ürünler tercih ediliyor. Muhafazakar giyinen genç ve orta yaşlı kadınlara hitap eden Butikgez’de, çocuklar ve bebekler için de bir bölüm bulunuyor.
Online muhafazakar giyim pazarındaki tüm siteleri rakibi olarak gören Butikgez, yurtdışı pazarında aktif satışı artırmak ve marka bilinirliliğini daha üst seviyeye çıkarmak olarak açıklıyor. Ayrıca UX iyileştirmeleri ve SEO optimizasyonları da bu hedef ile birlikte yürütmek istedikleri öncelikli projeler olarak öne çıkıyor.
Bu arada girişimin 2017’nin ocak ayında ise Hüseyin Cevizci ve Eren Koçyiğit’ten melek yatırım aldığını paylaşalım.