Küçük ekipler veya büyük şirketler her zaman benzer problemlerle karşı karşıya kalıyorlar. Üretkenlik! Üretkenliği artırabilmek, bütün ekiplerin önceliği oluyor ve bu nedenle de bir çok farklı araç kullanılarak üretkenlik artırılmaya çalışılıyor. Trello, Slack, Google Docs benzeri bir çok araç üretkenliği ve erişilebilirliği artırıyor ve oldukça işe yarıyor.
Üretkenlik artarken kullanılan araçlar da artmaya başlıyor ve bir yerden sonra kullanılan araç sayısından dolayı tekrar üretkenlik düşmeye başlayabililiyor veya bazen neyin nerede olduğu karıştırılabiliyor. Bu da karşı karşıya kalınan ikinci önemli problem.
1.5 yıl önce geliştirilmeye başlanan Notion, ikinci versiyonu ile bu problemi çok büyük oranda çözdüğünü düşünüyor. Notlar, takvim, dokümanlar, yapılacak listeleri ve daha aklınıza gelebilecek bir çok farklı şeyi tek bir ekrandan yönetip organize edebilmenizi amaçlayan Notion, Airbnb, Intercom, WSJ ve Slack gibi büyük şirketler tarafından da kullanılıyor ve oldukça güzel yorumlar almış durumda.
Ücretsiz kullanmaya başlayabileceğiniz veya 8$'lık ücretli paketiyle kullanabileceğiniz Notion, bir çok farklı uygulamanın yerini almayı amaçlıyor.
Notlar:
Her ne kadar Evernote bir çok kişinin eli ayağı olmuş olsa da Notion bu durumu kırmayı amaçlıyor. 30'dan fazla medya tipini destekleyen ve oldukça temiz bir not alma arayüzü sağlayan bu uygulamanın Evernote'dan şilik en büyük eksiği el yazımı olmaması gibi görünüyor fakat bunun dışında bir çok avantajı bulunuyor.
Görev dağılımı:
Trello'nun yerini almayı amaçlayan bu özelliği sayesinde ekip arasındaki görev dağılımını kolaylıkla yapabilir ve yönetebilirsiniz.
Dosya yönetimi:
Ücretli versiyonu ile sınırsız dosya yükleme imkanı veren Notion, Dropbox yerine geçmeyi amaçlıyor. Ekip olarak dosya yönetimini de bu araç üzerinden yapabiliyorsunuz.
Takvim:
Takvim yönetimi büyük ekipler için oldukça önemli bir şey ve temiz arayüzü sayesinde Notion ile takviminizi de rahatlıkla yönetebilirsiniz.
Tablolar ve Veritabanı:
Tablolar ve veritabını yönetimini Notion ile yapabilir, ekibinizin tek bir dosya üzerinde ortak çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Wiki:
Şirket hakkında tüm detayları, iş tanımlarını veya yazılım ekibinin nasıl kod yazması gerektiği hakkında detayları yani aklınıza gelebilecek her şeyi Notion üzerinde detaylandırabilir ve güncel tutabilirsiniz.
50'den fazla aracı Notion ile entegre edebilir ve tek bir yerden yönetmeye başlayabilirsiniz.
Bu tür birden fazla işi çok iyi yapmaya çalışan araçların en büyük problemi kullanıcıların "nasıl kullanacaz hepsini?" diyerek uzak durması. Tek bir amaca odaklanan ürünlerin başarı şansı her zaman daha fazla gibi görünse de özellikle temiz arayüzü ve kullanılabilirliği sayesinde Notion bir fark yaratabilir gibi görünüyor.
Önümüzdeki günlerde Android uygulamasını da çıkaracak olan Notion tarayıcınızdan, akıllı telefonunuzdan veya Mac/Windows uygulaması üzerinden kullanabiliyorsunuz.
Aylık paket ücreti küçük ekipler ve bireysel kullanıcılar için biraz fazla gelebilir fakat her şeyi kullanacak kişiler için ciddi bir maddi külfeti de ortadan kaldırabilir. Eğer Notion'ı denerseniz deneyimlerinizi yorum alanında paylaşmayı ihmal etmeyin.