HERE'in ilk uluslararası kod maratonu Hackathon İstanbul'da kazanan Robert Koleji öğrencileri oldu

HERE'in ilk uluslararası kod maratonu Hackathon İstanbul'da kazanan Robert Koleji öğrencileri oldu

2015’te Alman otomobil üreticilerinin oluşturduğu konsorsiyum tarafından satın alınan harita servisi HERE, ilk uluslarası kod maratonunu (hackathon) İstanbul’da düzenledi. Bu açıdan ayrı bir yere sahip olan kod maratonunun kazananı ise Robert Lisesi öğrencilerinin geliştirdiği bir uygulama fikri oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen kod maratonu hem jürideki isimler hem de katılımcılar açısından uluslarası bir formattaydı. HERE’den Mithun T. Dhar (Head of Evangelism & Developer Community) ve Michael Palermo’nun (Sr. Developer Evangelist) yakından izlediği hackathon’da Türkiye’nin yanısıra Suriye, Mısır, Hindistan ve Tunus vatandaşı katılımcılar hünerlerini sergiledi.

HERE Hackathon İstanbul’un finalinde 13 girişim sunum yaptı ve kazanan 3 fikir; ToGo, Community Cam ve EasyFix oldu. Robert Lisesi öğrencilerinden oluşan birinci ekip (Ege Çağlar, Can Jozef Saul, Oktay Comu, Ali Çataltepe, Ahmet Kadri Türker) Berlin’de düzenlenecek olan Tech Open Air 2018 etkinliğine katılma hakkı kazanırken ikinci ekip paylaşımlı ofis sağlayıcısı Habita’dan 6 aylık abonelik, 3. olan ekipse Hackquarters’dan 3 aylık mentorluk desteği kazandı.

İlk üçe giren fikirleri aşağıda görebilir, HERE’in geliştiricilere dönük yeni adımları için developer.here.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

1- ToGo: Günlük programına, konumuna ve yapmak istediğin şeye bağlı olarak aktivite planlama/bulma uygulaması. Gideceğiniz yerde neler yapabileceğinizi bulmanızı kararlaştırmanın kolay yolu.

2- Community Cam: Haritayı küçük görevler/rotalar halinde güncel tutmak için kitle-katılım yoluyla görsel toplayan (Mapillary gibi) ve bu görselleri işleyerek 3 boyutlu bina şekillerini çıkarmayı amaçlayan bir fikir. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin güncel olmayan harita-uydu görüntülerini masrafsız bir şekilde güncel tutmayı hedefliyor.

3- EasyFix: Çalışmayan trafik lambası, çukur, vb. şeylere dair farkındalık oluşturma amacı taşıyan bir mobil uygulama fikri. Kullanıcılar Reddit gibi oylama mantığıyla açılan "kampanya"ları oylayabiliyor ve bunların bir sıcaklık haritası çıkarılıyor. Kullanıcılar bir yere gideceği zaman bu haritadaki verilerden faydalanırken yerel yönetimler de öne çıkan sorunlara çözüm üretebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.