Fintech ekosistemini buluşturan Money 20/20, girişimcilik yarışması Startup Pitch ile birbirinden farklı girişimleri yarıştırıyor. 24 girişimin sahneye çıktığı yarışmada kazanan yarın belli olacak ve 40 bin dolar ödüle sahip olacak.
Yarışmada sahne alan tüm girişimleri aşağıda bulabilirsiniz, Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla aktardığımız Money 20/20 etkinliğinden tüm haberlere ise buradan ulaşabilirsiniz.
Girişim kurumlar için çeşitli kimlik doğrulama çözümleri geliştiriyor.
Kişilerin finansal hedeflerini anlayan ve ulaşmalarını sağlayan yapay zeka platformu günlük harcamaları optimize etmelerine, kredileri yeniden yapılandırmalarına olanak tanıyor.
Girişim sınır ötesi ödeme yapmak isteyen bireylerin, işletmelerin, dijital para birimi kullanarak maliyetlerini düşürmesini sağlıyor.
ABD'de kredi geçmişi olmayan kişilere premium bankacılık ürünleri sunuyor.
Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız Startup City'de yer alan girişim her satıcı için işlem mantığını özelleştirmeyi hedefliyor. Temel ödeme yöntemlerine dayanan tüm yeni ticaret biçimlerinin, daha fazla onay ve daha tamamlanmış işlemlerle daha serbestçe olacağını paylaşıyor.
Genvity, finansal danışmanların kişilerle emeklilik ve emlak planları yapmalarına yardımcı oluyor.
Çocuklar için yapılmış olan girişim onlar için hedefe dayalı tasarruf ve hediye platformu.
Finansal suçlara karşı koymak için ortaya çıkan girişim terör finansmanı ve para aklamanın önüne geçmeyi planlıyor.
Bankalara alternatif girişim kişilerin kendi bankası olabileceğini iddia ediyor. Sisteme dahil olan kullanıcının parasının kendine ait olduğunu ve kredi kartının da aralarında bulunduğu ürünleri istediği gibi oluşturabileceğini söylüyor.
Sanal cüzdan hizmeti girişim sadece ödeme alanında değil, kimliğin geçtiği her yerde olmak istiyor.
Hem kar amacı gütmeyen kuruluşların hem de bağışta bulunanların sosyal etki verilerini gerçek zamanlı olarak anlaması ve iletmesi için bir platform sağlayan Mark Labs yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerine sahip.
Kişiselleştirilmiş bir tasarruf aracı Monotto yeni neslin bankacılık dünyasına dahil olmasını sağlıyor.
Kurumsal yazılım servisi sunan Nuco blok zinciri temelli hizmet veriyor.
Finansal yönetim platformu Onist kişilerin ve ailelerin avukat desteğinden, muhasebeye, yatırıma destek almalarını sağlıyor.
SnapCheck, kağıt çekleri dijitalleştirmek için çözümler sunuyor.
ATM'ye alternatif diyebileceğimiz Spare kişilerin mağazalardan para çekebilmesini ve yatırabilmesini sağlıyor. Daha önce Türkiye'de bankaların da benzer uygulamlarını görmüştük.
Mobil reklamla markaların yeni ve aradıkları müşterilere sahip olmalarını sağlayan bir teknoloji girişimi.
Çalışanların acil ihtiyaçları için çözüm olan Steady bir pazar yeri olarak iş gücünün kazançlarını artırmayı, zamanını düzenlemeyi, öngörülebilir gelire ulaşmalarını sağlamayı hedefliyor.
Hackathon'dan gelen olan The Silver Logic, girişim park yeri paylaşımı ve kişiden kişiye paylaşım odağında çözümler sunuyor.
ICO tarafını kendince regüle eden Token Funder, girişimlerle yatırımcıları bir düzen dahilinde buluşturmayı hedefliyor.
Ailelerin finansal kararlar almasına yardımcı olan girişim sigorta çözümleri sunuyor.
Kurumsal ve P2P uygulamaları için kimlik doğrulama aracı
Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız Startup City'de yer alan bir başka girişim olan YayPay ödemelerle ilgili kişiselleştirilmiş müşteri etkileşimlerini otomatikleştirerek, nakit akışı öngörüyor ve siparişten nakit sürecine kadar iş akışlarını düzenliyor.