İş Bankası'ndan çocuklara özel dijital kumbara

İş Bankası'ndan çocuklara özel dijital kumbara

Türkiye İş Bankası uzun zamandır sunduğu ve ikonikleşen İş Bankası kumbarası sayesinde çocukların fiziksel olarak para biriktirmesine imkan tanıyordu. Çocuklara dijital olarak da para biriktirme imkanı sunmak isteyen İş Bankası, dijital para biriktirme imkanı tanıyan Dijital Kumbara'sını kullanıma sundu.

18 yaşından küçükler için dijital olarak para biriktirme imkanı sunan Dijital Kumbara, oldukça kolay bir şekilde kullanılabiliyor. İşCep kullanan İş Bankası müşterileri şubelere başvurarak çocukları için Dijital Kumbara hizmetine sahip olabiliyorlar. Dijital Kumbara’nın kullanılmaya başlanabilmesi için İşCep kullanıcısı anne veya babanın çocukları adına vadesiz TL hesabı ve vadeli kumbara hesabı açması gerektiğini de ekleyelim.

İşCep uygulamasının içinde bulunan “Dijital Kumbara” menüsü ile cep telefonunuzun bluetooth özelliğini kullanarak Dijital Kumbara’ya anında para göndermek de mümkün. Bu özellik sayesinde telefonunuzun yakınında bulunan Dijital Kumbara'ları görebilir ve dilediğinizi seçim bir mesaj ile birlikte para gönderimi yapabilirsiniz.

Dijital Kumbara sahibi çocukların diledikleri zaman kumbaranın dijital ekranından birikimlerini takip edebildiklerini ve kendilerine bir birikim hedefi koyabileceklerini de ekleyelim. Küçük yaştan tasarruf alışkanlığı kazanılmasını amaçlayan Dijital Kumbara, para biriktirme işlemini daha eğlenceli bir hale getiriyor.

Fiziksel ve madeni para atmak da mümkün

Konuyla ilgili bir açıklama da yapan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, ülkemizde tasarruf bilincinin oluşması ve birikimlerin artırılması için, özellikle okul çağından başlayarak finansal okuryazarlığın sağlanması, bu bilincin tabana yayılarak ülkemizin tasarruf oranının gelişimine olumlu katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

Son olarak Dijital Kumbara’ya fiziksel olarak kâğıt ve madeni para atılmasının mümkün olduğunu da ekleyelim. Fakat fiziki para atılan haznenin açılması için şubelere başvurulması gerekiyor. Dijital Kumbara’nın içindeki fiziki paralar veliye teslim edilebileceği gibi velinin talimatı doğrultusunda bir mevduat hesabına da yatırılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.