Asılsız haberler internetin her yerinde. Facebook, özellikle sosyal ağlar aracılığı ile hızlıca yayılan asılsız haberlerin önüne geçmeye oldukça kararlı. Kullanıcıların asılsız haberleri tespit etmesini kolaylaştırmak isteyen şirket, yeni bir eğitim aracıyla gündemimizde.
Türkiye kullanıcılarına sunulan “Asılsız Haberleri Tespit Etme” kılavuzu, dikkat çekmesi amacıyla Türkiye’de Facebook kullanan 44 milyon insanın Haber Kaynağı’nın en tepesinde belirdi. Kullanıcılar kılavuz gösteriminin üzerine tıkladığında ise Facebook Yardım Merkezi’ne yönlendiriyor. Burada web uzantılarının kontrol edilmesi, kaynağın araştırılması ve söz konusu başlıkla ilgili diğer raporların aranması gibi konularda daha fazla bilgi ve kaynağa erişmesi sağlanan kullanıcılar, asılsız haberleri artık kolayca tespit edebilecek. Facebook bu araçla sadece kendi platformunda değil internetteki her platformda kullanıcılara asılsız haberleri tespit etme konusunda yardımcı olmayı hedefliyor.
Türkiye'de yapılan bu çalışmanın yanı sıra Facebook yurt dışında makalelerin yanına yerleştirdiği "i" butonunu test ediyor. "i" butonuna basan kullanıcılar makale hakkında bilgileri görüntüleyebiliyor. Facebook ürün müdürü Sara Su: "İnsanlar bize okudukları hakkında daha fazla bilgi almak istediklerini söyledi" dedi ve ekledi:"Bir makalenin güvenilir bir yayıncıdan olup olmadığını ve hikayenin muteber olup olmadığını anlamalarına yardımcı olan araçlar kullanmak istiyorlar"
İnsanların Facebook’ta doğru bilgi görmek istediğinin bilinciyle hareket eden Facebook, asılsız haberlerin Facebook topluluğuna zararlı olduğuna ve doğru bilgi akışını engellediğine inanıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap