Microsoft'un her yıl düzenlediği en büyük IT konferansı Ignite 2017 önemli konulara ev sahipliği yaptı. Konferans'ın odağı verimlilik/üretkenlik olunca bir çok farklı başlıkta yenilikler duyurulmaya başlandı. Öne çıkan bazı duyuruları aşağıda bulabilirsiniz.
Ev sahibi Microsoft olunca bulut platformu Azure konuşulmaması olmazdı. Azure platformunda yapılan güncelleme ile, bu yılın başlarında satın alınan Cloudyn'in yeni bir maliyet yönetim aracı sisteme entegre edilmiş. Microsoft'dan Scott Guthrie, duyuruyu yaparken "bulut teknolojisine güvenmemizin en önemli nedeni de maliyetleri hesaplayabilmemizdir. Kimse sürpriz faturalar görmek istemez. Buna rağmen bulut teknolojisinin maliyetlerini önceden hesaplamak çok da kolay değil. Yeni maliyet yönetim aracını herkese ücretsiz olarak sunuyoruz ve bu sayede firmalar maliyetlerini daha iyi yönetip hesaplamalarını daha rahat yapabilecekler."
Microsoft 365 ürünlerinde büyük bir genişlemeyi duyurdu. Genel olarak işletmelere Office 365 ve Windows 10 aboneliklerini birleştiren, tek ve entegre bir çözüm sunmak amacıyla geliştirilen Microsoft 365, şu anda aylık kullanıcı başına 12.5$ olarak ücretlendiriliyor. Yapılan duyuru ile Microsoft 365'e iki yeni katman eklendiği duyuruldu. Şirketlerin önde gelen çalışanları için Microsoft 365 F1 ve Microsoft ürünlerini tamamen eğitim amaçlı kullananlar için bir plan.
Microsoft Bing hakkında son yıllarda pek fazla bir şey duymamış olabilirsiniz ama Microsoft arama motorunu geliştirmeye devam ediyordu ve bir çok yeni özellik ekledi. Orlando'da düzenlenen konferans sırasında da Bing for Business tanıtıldı ve geliştiriciler için bazı yeni özellikler duyurdu. Şu anda kapalı beta olarak test edilen Bing for Business, temel olarak şirketinizin tüm verilerini Microsoft Graph ve yapay zekayı kullanarak birleştiriyor ve şirket çalışanlarının aramalarını cihazdan bağımsız kişiselleştiriyor. Böylece her çalışana daha kişisel sonuçlar gösterebiliyor. Geliştiricilerin daha verimli kullanabilmesi amacıyla Bing Search Api'ında yapılan güncellemeler ise daha özelleştirilmiş aramalar yapılmasına imkan verirken bir taraftan da aramalardaki otomatik yazım denetimi gibi özelliklerini çok daha ileri seviyeye taşıdıklarını belirtiyorlar.
Microsoft geçen yıl 26.2 milyar dolara satın aldığı LinkedIn ile ilgili bir şeyler yapmaya başladı. Çok heyecanlanmayın tabi, yapılan şey Microsoft'un Office 365'de bulunan profil kartlarında daha fazla LinkedIn verisi göstermekten öte değil. En azından şimdilik. Bu özellik sayesinde iş arkadaşlarınız veya Outlook üzerinde mesajlaştığınız birinin iş profili hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. İlerleyen dönemlerde Microsoft'un bu bilgileri çok daha fazla ürünü ile (Dynamics 365 for Sales, Microsoft CRM çözümü gibi...) birleştirerek daha fazla bilgiye daha rahat ulaşmanızı sağlamayı hedefliyor ve aynı şekilde LinkedIn'in Inmail ve mesajlaşma özellikleri de bu geliştirmelerden nasibini alacaktır.
Microsoft, makine öğrenmesi tabanlı uygulamalar geliştirmek isteyen geliştiriciler için 3 yeni aracını duyurdu. Bu duyurudaki en önemli nokta ise Microsoft'un bu araçları hem Windows hem de Mac için geliştirmiş olması ve Microsoft tabanlı olmayan framework'leri de destekliyor olması. Microsoft'un bir kaç yıl önce asla yapmayacağı şeyleri yapıyor olması oldukça sevindirici.
Microsoft, kuantum bilgisayar kurma konusunda rakiplerinden farklı bir strateji izleyerek bilgisayarı kurma ve geliştiricilere bir araç yardımıyla mevcut makinelerinde bu teknolojiyi deneyimleme imkanı vermeyi hedefliyor.
Microsoft, Excel kullanıcılarını sevindiriyor. Ignite konferansında yapılan duyuruyla beraber Excel'in dış dünya ile bağının genişletilmeye başlandığı açıklandı. Artık tablolara eklenen girdileri daha iyi anlayarak gerekli durumlarda yanına internetten bulduğu bilgileri de eklemeye başlayacak.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap