Workup by Türkiye İş Bankası katkılarıyla aktardığımız TechCrunch Disrupt SF etkinliğinin son gününde Nest'in kurucu ortağı ve CEO'su Matt Rogers katılımcılarla buluştu. Daha önceleri sizlere aktardığımız Nest'in yüz tanıma özellikli kameralarına değinen Matt Rogers ayrıca enerji, güvenlik ve uzayla ilgili şirketin nasıl bir konumda olduğunu anlattı.
"İnsanların günlük ihtiyaçlarını karşılayın"
Nest'in yüz tanıma özellikli dünyadaki en zeki açık hava kamerasını, görüntülü kapı zillerini piyasaya sürmenin yanısıra ayrıca ev tipi güvenlik sistemlerini yeniliyor. Rogers'a göre şirketin ve ürünlerinin en temel amacı, insan hayatını pozitif olarak etkileyebilecek ürünler olmaları. Rogers'a göre, insanların hergün ihtiyaç duyduğu, sevdiği ve vazgeçemeyeceği şeyleri üretmek en önemlisi. Başlangıç olarak gereken şey inanç satabilmek.
Herkesin normalde tasarım yaparken kendisini düşündüğünü belirten Rogers buna karşı olduğunu açıklayarak, tasarımın geniş kitleleri, milyonları nasıl etkileyeceğine odaklanmayı savunuyor. Bunun için de tasarımcıların yalnızca teknoloji pazarını düşünmemesi gerekiyor. İnsan deneyimine odaklı tasarımların her zaman için ömrünün daha uzun olduğunu da ekliyor.
Rogers'ın bir ürünün tamam olduğunu nasıl anladıkları sorusuna verdiği cevap ise henüz böyle bir durumun olmadığı ve sürekli gelişime, üretmeye devam ettikleri. Ürünler teslimata geçilse bile hatalar bulundukça yeniden tasarımlar, yeniden düzenlemeler ve teslimler yapılıyor, yani bitmeyen bir süreç bu Rogers için.
Yeni teknolojiyi insanların hayatına getirmek için geçrek bir problemi çözebiliyor olmak diyor Rogers. Örneğin yapay zeka ve güvenlik konusu olunca kendilerinin bu yeni teknolojileri ürkütücü bir şekilde insanların hayatlarına sokmadıklarına değiniyor.
"Silikon Vadisi dahil edici değil"
Rogers eşiyle birlikte yeni girişimlere yatırımlar yapmaya devam ettiklerini, kar amacı gütmeyen kuruluşlara melek yatırım mantığını uygulamak ve tohum yatırımını politikaya uygulama gibi yeni planları var.
Bir teknoloji lideri olarak bütün alandaki değişimlerin takip edilmesi gerektiğini savunan Martt Rogers, internetin hayatımıza girmesi ve büyük gelişmesinden sonra sıradaki sektör, iklim değişiklikleri. Bu değişiklik herşeyi etkileyecek, buna ekonomi ve iş imkanları da dahil. Rogers bu konuya daha çok odaklanmılması gerektiğini düşünüyor. Nüfusun, teknolojinin, jenerasyonların değiştiğini göz önüne alıp hepsini bir araya getirebilmek püf nokta.
20 yıl içince enerji devrimi geliyor
Rogers dünyanın önümüzdeki 20 yıl içinde enerji devrimini yaşayacağını öngörüyor. Bunun tek sebebinin yalnızca elektrikli araçlar olmayacağını söyleyen Rogers için bu değişim herkesin hayatını tamamen değiştirecek.
Diğer Silikon Vadisi liderleri gibi uzaya açılma konusuna gelince, Rogers bu konuda "bizim gibi bir dünya yaşayan başka bir gezegen başka yok yorumunu yapıyor". Rogers için örneğin zengin insanların kendi balonundan çıkmaması gibi durumlar sadece bizim dünyamızda.
Son olarak sadece üretime değil bilgi ekonomisini de yönetmemiz gerektiğini söyleyen Rogers, Nest'i kurmamış olsaydı en riskli alan olarak nitelendirdiği iklim değişikliğine odaklanacağını ekledi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap