Startupbootcamp İstanbul, 2016 hızlandırma programına kabul ettiği 10 girişimi geçtiğimiz yaz açıklamıştı. Programı tamamlayan girişimlerle birlikte eski mezunlarını da dahil ettiği bir Demo Day etkinliği düzeleyen Startupbootcamp İstanbul, 8 ülkeden 14 girişimi yatırımcılarla buluşturdu.
Faaliyete başladığı 2014'ten bu yana her yıl artan bir ilgi gören Startupbootcamp İstanbul, geçtiğimiz yıl 92 ülkeden 830 başvuru aldığının açıklamıştı. Bu, 17 ülkedeki Startupbootcamp programları arasında alınan rekor başvuru sayısı olarak kayıtlara geçti. Startupbootcamp'in gördüğü ilgide, programına kabul ettiği girişimleri doğrudan bu küresel ağla bağlantılı hale getirmesi oldukça etkili. Zira Startupbootcamp Istanbul Yönetici Direktörü Çiğdem Toraman, 2014 yılından bu yana mezunlarının yüzde 80’inin global pazarlara açıldığı bilgisini veriyor. Hızlandırma programına katılan girişimler, bugüne kadar 1,7 milyon doları yatırım fonu StartersHub’dan olmak üzere toplam 8 milyon dolardan fazla yatırım aldılar.
Startupbootcamp İstanbul'un 19 Ocak'ta Soho House İstanbul'da düzenlediği Demo Day etkinliğinde sahne alan 14 girişimden 9'u yeni mezun. Bunlar dışında halihazırda tanıdığımız Eventbaxx, Monument, Segmentify, Smart Moderation ve Visionteractive de bu özel etkinlikte yatırımcılara sunum yapma şansı elde etti. Programdan mezun olup, Demo Day'e katılan 9 girişimse şu şekilde sıralanıyor:
Botler (Birleşik Arap Emirlikleri): MENA bölgesini hedefleyen Chatbot yaratma platformu ve pazaryeri
Composy (Bulgaristan): Ticari mekanlarda video veya oyun gibi görsel içeriklerle kullanılmak üzere yapay zeka (AI) ile üretilmiş müzik platformu.
ECG 4 Everybody (Sırbistan): Dünyanın ilk mobil EKG platformu
Genz Biotech (Türkiye): Göğüs kanseri riskini daha uygun fiyatla ve hızla ölçen genetik test
Human Electric (Yunanistan): Akıllı otopark yönetim sistemi ve açık hava reklam platformu
Moodnode (Polonya): Evlerdeki ışık kontrolünü akıllı hala getiren modüller ve uygulamalar
Poltio (Türkiye): Dijital sosyal anket yolu ile kullanıcılara, markalara ve yayıncılara etkileşim yaratma fırsatı ve büyük veri sağlayan SaaS platformu.
Thread in Motion (Türkiye): Türkiye’nin ilk ve dünyanın sayılı akıllı kumaş teknolojileri şirketi
VRex (Gürcistan): Turizm destinasyonlarını ve otelleri tanıtan sanal gerçeklik (VR) platformu
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap