Genelde bu teknoloji devleri arasında farklı birimlerin satışına rastlamayız ama Google, mobil uygulama geliştirme platformu Fabric'i Twitter'dan satın alarak bir istisnaya imza attı.
Twitter, platformlar arası çalışan Fabric ile geliştiricileri etrafında toplamak istemiş; Crashlytics, Answers, Digits SMS ve FastLane gibi araçlarla farklı çözümleri bir araya sunmuştu. Fabric'in modüler yazılım geliştirme kitini 2014'te geliştiricilere açan Twitter, bu sayede 580 bin geliştiricinin geliştirdiği uygulamalarla 2,5 milyar kişiye ulaşmasına destek olmuş. Şimdiyse tüm bu araç seti Google bünyesine geçiyor.
Twitter ağırlıklardan kurtuluyor
Taraflar satın alma konusunda finansal bir açıklama yapmıyor. Fabric birimlerinde kaç kişinin çalıştığı da paylaşılmıyor ancak bu satın alma her anlamda Twitter'ın yüklerinden kurtulması anlamına geliyor. Twitter bu sayede hem finansal zorlukları hafifletmiş hem de olası bir satın alınmayı kolaylaştırmış oluyor. Halihazırda Vine uygulamasını kapatan ve Vine Camera adlı bir uygulamaya çeviren Twitter, gücünü en iyi olduğu alanda toplamak istiyor. Bunun için de ağırlık yapan birimleri kapatma veya elden çıkarma yoluna gidiyor.
Google içinse bu satın alma, 2014 yılında satın alınan Firebase uygulama geliştirme platformunun güç kazanması demek. Twitter, daha önce API tarafındaki kısıtlamalarla geliştiricilerin canını sıkmıştı ancak Google zaman zaman bazı girişimlerini kapatsa da geliştiricilere daha esnek seçenekler sunuyor. Fabric altındaki birimlerden Crashlytics'in Çin'deki bilinirliğiyse (Baidu ve Alibaba gibi devler de kullanıyor) Google için çok özel bir fayda olarak yorumlanabilir. Twitter Fabric'i 2013 yılında satın almıştı ve hisse opsiyonlarıyla 100 milyon dolar gibi bir tutara malolmuştu.
Google, gelişticilerin bu satın almadan herhangi bir şekilde etkilenmeyeceğini ve tüm Fabric ekibinin Google'a katılacağını söylüyor.