8 milyon dolar yatırım alan popüler komünite uygulaması imzy, tüm kullanıcılara açıldı

8 milyon dolar yatırım alan popüler komünite uygulaması imzy, tüm kullanıcılara açıldı

imzy

Reddit'i "iyi" polisler yönetseydi, nasıl bir yer olurdu diye merak edenler için imzy, son dönemin en çok dikkat çeken girişimlerinden biri. Kullanıcıların oluşturdukları komüniteler altında bir araya gelerek paylaşım yapmasını sağlayan imzy, Index Ventures liderliğinde 8 milyon dolar daha yatırım aldı. Bugüne kadar kapalı betada devam eden platform, tüm kullanıcılara açıldığını duyurdu.

Reddit'te ürün yöneticisi olarak çalışırken, kovulduğunu iddia eden Dan McComas ve Reddit'ten ayrılan eski komünte menajeri Jessica Moreno kurduğu imzy, Reddit, Facebook, Twitter ve diğer popüler sosyal ağlardaki başta tacize açıklık olmak üzere hatalardan ders çıkaran bir platform. Bunun için komünite yönetimine öncelik veren imzy, Lenny LetterDan Harmon, Feral Audio vBlack Girls Talking gibi duyarlı komünitelerle iş birliği yaparak binlerce kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı. Girişimin paylaştığı güncel verilere göre platformunda bugün 6 bin komünite olan imzy, 30 bine yakın aktif kullanıcıya sahip. Toplam kullanıcı sayısı ise 50 bine yaklaşıyor.

imzy2

Yeni yatırımla birlikte imzy'nin komünitesini sağlıklı bir şekilde büyütmesi ve geliştirici platformunu açması planlanıyor. Geliştirici platformu, kullanıcıların diledikleri, etkinlik düzenleme, ödeme alma gibi özellikleri kendi komünitelerine eklemeleri için araçlar sağlıyor. Halihazırda kullanıcıların iyi paylaşımları ödüllendirmek için birbirine bağış yapabildiği imzy, P2P işlemler, kitle kaynaklı fonlama ve kullanıcıların gelir yaratmasını sağlayacak diğer araçlar üzerinde çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.