Sosyal medyada herkes takipçi/abone peşinde koşarken; 'takipçin mi var derdin var' misali bir süre sonra bu takipçiler çeşitli sorunlar doğuruyor.
Bu yazımızda sizlere tanıtacağımız Smart Moderation girişimi; Facebook ve Instagram platformlarında istenmeyen yorumları otomatik olarak silip adeta '24 saat uyumayan bir moderasyon ekibi' görevi görmek istiyor.
Arka tarafta 3 yılda geliştirilen ve hesap bazlı olarak öğrenebilen br algoritma kullanan girişim; kullanıcılarına SaaS ve web tabanlı olarak ulaşıyor. Smart Moderation'a üye olup moderasyon hizmeti almak istediğiniz sosyal medya hesaplarını platforma bağladığınızda, söz konusu algoritma çalışmaya başlıyor ve isteğinize göre küfür, hakaret, kötü içerik, spam reklam ve 'trolling' saldırılarını engelleyebiliyor, daha doğrusu yorumları gizleyebiliyor.
Smart Moderation şu an Facebook hesapları için sayfa, reklam, canlı video ve 'comments plugin' ile; Instagram hesapları içinse profil ve reklam yorumlarıyla entegre olarak çalışıyor.
Smart Moderation kısa sürede 1200 sayfa ve 1,5 milyon yorumu yönetmeye başladı
Çiler Ay Tek ve Mete Aktaş tarafından kurulan girişim, 2016 yılının 2. çeyreğinde yani kısa bir süre önce uluslararası lansmanını yapmış. Startupbootcamp Istanbul mezunu olan Smart Moderation'ın aynı zamanda 2015 yılındaki 'IBM Global Entrepreneurship' programına seçildiğini de ekleyelim.
Platformun en çok öne çıkan özelliği, anahtar kelime bazlı gizleme yapabilen sırada yorum uygulamalarının aksine öğrenen bir algoritmaya sahip olması. Böylece yorumların 'niyetini' ve sonuçlarını tahmin edebilen Smart Moderation, kullanıcılarında 24 saat uyumayan bir moderasyon ekibi etkisi yaratmak istiyor.
Smart Moderation, girişimcilerden aldığımız bilgiye göre lansmanının ardından kısa bir süre geçmesine rağmen şimdiden bin 200 sayfa ve 1 buçuk milyon yorum yönetmeye başladı. Bu arada girişimcilerden aldığımız bir diğer bilgiye göre platformun kullanıcıları arasında The Next Web, France 24 ve The University of Arizona gibi isimler varmış. Ayrıca Smart Moderation'ın Washington Post gibi yayınlarda da bahsedildiğini belirtelim.
SaaS bir modelle kullanıcılarına ulaşan girişim, 4 farklı pakete sahip. 5 bin takipçiye kadar ücretsiz şekilde kullanılabilen platformda ücretli paketler ise aylık 9 ile 199 dolar arasında değişiyor. Smart Moderation'da tüm ücretli paketleri 3 gün süreyle deneyebiliyorsunuz. Smart Moderation hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap