iProspect'in çatı şirketi Dentsu Aegis Network'ten ABD'de milyar dolarlık satın alma

iProspect'in çatı şirketi Dentsu Aegis Network'ten ABD'de milyar dolarlık satın alma

Dünyanın en büyük dijital pazarlama ve medya iletişimi şirketlerinden Dentsu Aegis Network, ABD'li pazarlama ajansı Merkle'yi satın alıyor.

Kısaca tanıtmak gerekirse Dentsu Aegis Network, Japon reklamcılık ve halkla ilişkiler şirketi Dentsu'nun 2013 yılında İngiliz Aegis Media'yı satın almasıyla kurulan bir şirket. Londra merkezli faaliyet gösteriyor ve bünyesinde Carat, Dentsu, iProspect, Isobar gibi çeşitli alt şirketlerle hizmet veriyor. (iProspect, Türkiye pazarına 2010'da girmişti.)

Farklı şirketleriyle Türkiye'nin de aralarında olduğu 145 ülkede faaliyet gösteren Dentsu Aegis Network, Merkle satın almasıyla ABD pazarındaki gücünü artırmayı hedefliyor. Gelen bilgilere Dentsu Aegis Network, Merkle'nin çoğunluk hissesini satın almış Keza yatırımcı Technology Crossover Ventures ve diğer hissedarlar da hisselerini satma kararı almış. Sadece Merkle'nin yönetim kadrosu ve çalışanlar çok küçük bir hisse dilimini elinde tutacak.

ABD'nin en büyük veri analitiği, CRM ve performans pazarlaması ajansı olarak gösterilen Merkle'nin değerlemesi ise resmi olmayan kaynaklara göre 1,5 milyar dolar dolayında. Şirketin gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 14 artışla 2015'te 436 milyon dolar olarak kayıtlara geçmiş. On altısı ABD'de olmak üzere toplam 21 ofisi, 3 bin 400 çalışanı ve 650 iş ortağı bulunuyor.

Eylül 2016'da tamamlanması beklenen satın almanın Türkiye pazarına bir etkisinin olup olmayacağı meçhul. Ancak kişisel kanaatim, teknoloji transferi dışında yeni bir yapılanmanın olmayacağı yönünde.

Aşağıda Dentsu Aegis Network'ün tüm küresel markalarını görebilirsiniz.dentsu-aegis-network-2

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.