Yazılım geliştiricilerin, arayüz tasarımcılarının, proje veya ürün yöneticilerinin, kısacası online herhangi bir ürünün ortaya çıkmasında katkısı olan herkesin üye olup kullanabileceği whodidthis.io; bu kişilerin geliştirdiği projelerle bu projelerde kullandıkları becerileri paylaşarak kayda değer geri dönüşler almalarını ve 'fark edilmelerini' hedefliyor.
Uzun vadede şirket ve ajansların insan kaynakları süreçlerinde kullanabileceği bir platform olmaya niyetlenen yerli girişim yayın hayatına ise yaklaşık olarak bir hafta önce başlamış.
Product Hunt'ta yayınlandığı günün ilgi gören ürünlerinden biri olmayı başaran whodidthis.io; bugüne kadar 300'ün üzerinde üye, 100'e yakın proje ve 200'ün üzerinde yetenek onayına sahne olmuş. whodidthis.io'nun oldukça kısa sürede 20 binin üzerinde sayfa gösterimi yaptığını da belirtelim.
Girişimcilerin 'fikrin temel amacı, başarılı projelerin arkasındaki yetenekli elemanların bilinirliğini artırmak ve bu projelerde kullandıkları yeteneklerinin ön plana çıkmasını sağlamak' sözleriyle çıkış noktasını aktardıkları whodisthis.io, bir takım sosyal özellikler ve gelişmiş arama modülüne sahip.
Yalnızca e-posta adresinizle üye olabildiğiniz platformda proje ve kişileri takip edebiliyor, projeleri oylayıp ve yorumlayabiliyorsunuz. Ek olarak LinkedIn'den alışık olduğumuz tavsiye ('endorsement') sisteminin de arka planda özel bir puanlama algoritmasıyla beraber çalıştığını söyleyelim. Bunların yanında whodidthis.io'da proje ve kişileri çeşitli kriterlere göre filtreleyebilmek de mümkün.
Şirket ve ajanslar üzerine kurulu, insan kaynakları odaklı B2B gelir modeli hedefleniyor
Nedim Arabacı, Selçuk Fatih Sevinç ve Tuğçe Ayteş kurucu ortaklığında hayata geçen whodisthis.io, girişimcilerden aldığımız bilgiye göre öncelikli olarak yapacakları pazarlama faaliyetleriyle olabildiğince çok kullanıcıya sahip olmayı ve bir komünite geliştirmeyi hedefliyor. Sonrasında sırasıyla reklam ve İK süreçleri özelinde B2B gelir modelini devreye almayı düşünen girişimciler, bu süreçte yatırım almayı da istiyormuş.
Diğer yandan ileride dil seçeneği olarak Türkçe'nin de ekleneceğini öğrendiğimiz platformun önünde, her komünite girişimi gibi, oldukça zorlu bir yol var. Gelir modeli olarak reklamdan ziyade İK alanına yönlenmesinin daha doğru olabileceği whodidthis.io, belki de ajanslar dikeyinde İK açığını kapatmaya aday olabilir.
Logosu için 'anlaşılmaz' (aslında logodaki her bir çizgi kişi ya da tag gibi kavramları temsil ediyormuş) yorumu yapabileceğimiz girişimin ayrıca hem arayüz hem de kullanıcılarına sunduğu özellikler olarak da geliştirilmesi gerekiyor.
whodidthis.io'da siz de hemen şimdi geliştirdiğiniz proje ve becerilerinizi listeleyebilirsiniz. Girişimle ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.