2009 yılında mobil uygulamalar geliştirmek üzere kurulan Moonit Labs bugün altı farklı mobil uygulamaya ve milyonlarca kullanıcıya sahip. Ancak şirkete dair en dikkat çekici detay bir ortağının Türkiye'den olması ve şirketin en büyük ikinci pazarının da Türkiye olması. Moonit'in New York'taki ofisini ziyaret ederek ekipten detaylı bilgiler aldık.
Moonit Labs 2009 yılında Mason Sexton tarafından mobil uygulamalar geliştirmek amacıyla New York merkezli olarak kurulmuş bir butik stüdyo. Moonit Labs ayrıca bugüne kadar çeşitli yatırımcılardan toplam 4 milyon dolar yatırım almış. Türkiye'de Nexum Boğaziçi, Wanda Digital gibi alanının önde gelen ajanslarında çalıştıktan sonra 2010 yılında ABD'ye taşınan Mehmet Fatih Yıldız ise şirketin diğer ortağı. Altı farklı mobil uygulamaya ve milyonlarca kullanıcıya sahip olan şirketin ana uygulaması ise şirketle aynı ismi taşıyan ''Moonit''. Mehmet Fatih Yıldız ana uygulamaları olan Moonit'i sosyal keşif ve arkadaşlık uygulaması olarak tanımladıklarını belirtiyor.
Kullanıcılar Moonit'e sosyal ağ hesaplarından biriyle (ya da e-posta adresinizle) giriş yaptıktan sonra tüm dünyadaki Moonit kullanıcılarını görmeye başlıyorlar. Ardından diğer kullanıcıların profillerini inceleyerek mesajlaşmaya başlayabiliyorlar. 2011'in ikinci yarısında kullanıcılarla buluşan Moonit aradan geçen beş yıllık süreçte ekip tarafından sürekli olarak güncellenmiş. Kullanıcılardan aldıkları geri dönüşleri çok dikkatli incelediklerini söyleyen Yıldız, zaman içerisinde uygulamayı çok daha sosyal ve analitik bir hale getirdiklerinin altını çizdi.
Moonit'in en büyük özelliği ise sahip olduğu algoritma. Uygulama için özel bir algoritma geliştiren ekip birçok farklı kriteri baz alarak tüm dünyadan uyumlu kullanıcıları birbirleriyle eşleştiriyor. Algoritmayı yıllar içerisinde yaptıkları derin analizler ile oluşturdukları söyleyen Mehmet Fatih Yıldız kullanıcı davranışlarını ve profil analizlerini yapmaya devam ettiklerini söyledi. Moonit Labs'te CMO olarak görev yapan Betül Yıldız ise 2011'in ikinci yarısında kullanıcılara açılan Moonit'in bugün küresel olarak 3 milyon kullanıcıya sahip olduğunu belirtti.
2014'ün yaz döneminde hem iOS hem Android versiyonunu lokalize ederek Türkiye pazarına açılan şirket tamamen organik büyümeyi tercih etmiş. Moonit özellikle geçtiğimiz 6 ay içerisinde Türkiye'de organik olarak çok fazla büyüyerek ve kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılaşmış. Şu anda Moonit'in ABD'den sonraki en büyük pazarının Türkiye olduğunu söyleyen Betül Yıldız, Türk kullanıcıların platform dağılımında yüzde 59 Android yüzde 41 iOS olduğunu belirtti.
Yakın zamanda kullanıcı doğrulaması için video özelliğini uygulamaya entegre edecek olan ekip kullanıcıların bu videoları aynı zamanda profillerinde de kullanabilmelerini sağlayacak. Kullanıcılar böylece hem sistem tarafından onaydan geçmiş olacak hem de profillerini daha interaktif bir hale getirmiş olacaklar. Tarayıcı, iOS ve Android üzerinden kullanıbilen Moonit'in gelir modeli ise VIP üyelik ve reklam.
Türkiye'den aldıkları bu ilgi karşısında çok sevindiklerini söyleyen Mehmet Fatih Yıldız normalde ücretli olan VIP üyeliği limitli de olsa Webrazzi üzerinden hediye etmek istediklerini belirtti. Uygulamanın Facebook sayfasından mesaj yazacak ilk 50 kişi Moonit tarafından VIP üyeliği kazanacağını belirtelim.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap