Dernek, vakıf ve STK'lar (Sivil Toplum Kuruluşları) için SaaS bir çözüm olarak konumlanan Raklet, kullanıcılarının üye bilgilerini tek bir çatı altında saklayabilmelerine ve üyeleriyle çeşitli yollardan iletişime geçebilmelerine yarıyor.
Son olarak çok sayıda girişim arasından sıyrılarak Microsoft Ventures’a kabul edilen girişim, bugün öğrendiğimize göre dünyanın önce gelen girişim hızlandırıcılarından biri olan Techstars'ın Berlin programına da kabul edilmiş.
Söz konusu program sonrasında hem Techstarts etiketiyle yola devam edebilme şansı yakalayacak olan girişim hem de 100'ün üzerindeki mentörden de destek alacak.
Girişimcilerden öğrendiğimiz kadarıyla bugün itibarıyla 400'ün üzerinde kuruma hizmet geren Raklet son 3 ayda kullanıcı sayısına neredeyse 3'e katlamış.
Ayrıca girişimcilerin üzerinde -sevinçle- durduğu konularda bir diğeri ise Raklet'in maddi gücü olmayan kurumlara da ücretsiz olarak hizmet vermesiydi. Bunun dışında girişimciler hedeflerinin global olduğunun altına çizerek bizlere şunları söylediler: "Türkiye ve yurt dışında topluluk yönetimi konusunda her türlü ihtiyaca cevap veren en kapsayıcı çözüm haline getirmek için çalışıyoruz. Amerika ve Avrupa'ya yönelik çalışmalarımızı da paralel yürütüyoruz. Dünya çapında 60’dan fazla şehirde desteklediğimiz kurum bulunuyor."
Bu arada Raklet'in SUCOOL mezunu olduğunu da söylemiş olalım. Ülkemizde doğup&büyüyen ve sonrasında Y Combinator'a kabul edilen girişimlere ek olarak Raklet'in de Techstarts'ın Berlin programına dahil olması kuşkusuz güzel bir gelişme. Umuyoruz ki bu gibi haberleri duymaya ve sizlere aktarmaya devam edeceğiz.