InnoCampus aşina olduğumuz hızlandırıcı programlarının aksine adayların ona gitmesini beklemeden, aday aramaya giden bir oluşum. Üniversiteli ve ilgili tüm gençleri potansiyel aday olarak gören program, tüm Türkiye'yi şehir şehir gezerek gençlere girişimcilik ve 3D üretim eğitimi veriyor. InnoCampus, bir hızlandırıcı programı olmasının yanısıra kendin yap kültürü de destekleyen bir YapLab (FabLab).
InnoCampus her biri Türkiye'nin tanınmış kurum ve kuruluşlarında yönetici seviyede görev yapan Dr. Memet Ünsal, Mustafa Osman Turan, Serhat Doğan, Emre Kayaarma ve Çağrı Çaylak'ın ortak kurduğu bir proje. 2014 sonunda tohumları atılan InnoCampus, kampüs ziyaretlerine Adana ile başlamış; İzmir ve Seferihisar ile devam eden yolculuğu bu yıl Çanakkale ile devam ediyor.
InnoCampus gittiği şehirlerde girişimci adaylarıyla buluşarak, onlardan iş fikirlerini anlatmalarını bekliyor ve seçilen girişimleri hızlandırma programına kabul ediyor. İki aylık programa kabul edilen girişimler, 90 saatin üzerinde eğitim alıyorlar. Program kapsamında temel girişimcilik eğitimlerinin yanında kişisel becerileri geliştirmeye yönelik eğitimler, tasarım odaklı düşünme ve yaratıcılık eğitimleri ve YapLab'da teknik eğitimler (3B yazıcı, lazer kesici, Arduino) bulunuyor. Girişimciler bu süreçte devamlı bir mentor desteği alıyor; ürünlerinin prototipini YapLab'da yapabilme şansı yakalıyor. InnoCampus, başarılı takımları yurt dışındaki kuluçka merkezlerine yönlendirme fırsatı da veriyor.
Sponsorlar tarafından desteklenen InnoCampus, fonunu da bu şekilde oluşturuyor. Sponsor firmalar melek yatırımcı olarak takımlarla ilgileniyor yani platform kurumsal şirketler ve girişimci fikirler arasında bir köprü görevi görüyor. InnoCampus'ün bunun dışında farklı melek yatırım ağlarına da kapıları açık.
InnoCampus'un yakın vadeli planı, gittiği şehirlerde kuluçka merkezleri ve YapLab (FabLab)'ları kalıcı olarak kurmak. Bu sayede Türkiye genelinde bir girişimcilik ve inovasyon ağı kurmayı amaçlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap