PayU ve UPT'den online alışverişlerde nakitle ödeme açılımı

PayU ve UPT'den online alışverişlerde nakitle ödeme açılımı

Ödeme altyapısını tüketici ihtiyaçlarına göre şekillendirip, yeni çözümler üretmeye devam eden PayU, radikal sayılabilecek bir adımla nakit açılımına gitti. Ucuz Para Transferi (UPT) ve PayU'nun bugün duyurduğu iş birliğinin ilk ürünü NakitÖde adında, müşterilerin online alışverişlerde nakitle ödeme yapmasını sağlayan yenilikçi bir servis.

UPT'ye aşina olmayanlar için 2010 yılında Aktif Bank çatısı altında kurulan şirket, PTT ağını kullanıyor ve yurt içi/yurt dışı para transferi hizmetini Türkiye genelinde daha erişilebilir hale getiriyor. 2015 Temmmuz'da ödeme kuruluşu lisansını alan UPT, son bir yıldır hızlı bir büyüme sürecinde. UPT CEO'su Erol Ulu'nun bize verdiği bilgiye göre UPT'nin ödeme şirketi olmasından bu yana ağından yapılan işlem hacmi 1 milyar doları geçti. Bugün 222 ülkede, 400 bin aktif ödeme noktasıyla hizmet veren UPT'nin gelirlerinde Rusya ve eski Sovyet Birliği ülkeleri ile yapılan uluslararası para transferlerinin belirgin bir ağırlığı var. Bu işlemlerde para transferi azami limitleri 10 bin nakitode2euro/dolar ile sınırlı ve işlem başına alınan ücret 5 euro/dolar.

UPT'nin nakit transferi konusundaki tecrübesini PayU'nun pazarını büyütme hedefiyle birleştiren NakitÖde, kart kullanmayan, kapıda ödeme yapmayan ve hatta banka hesabı olmayanlara ulaşma potansiyeliyle dikkat çekiyor. Bu kitle ile online alışveriş arasında bir ödeme bariyeri olmadığını neredeyse garanti altına alan servisin kullanımı -bakış açınıza göre değişse de- oldukça kolay. Servis, online alışverişlerin satın alma aşamasında nakit öde seçeneğini izlediğinizde size bir referans numarası veriyor. 72 saat geçerliliği olan bu referans numarasıyla size en yakın UPT ya da PTT noktasına gidip, para transferini yapmanız bekleniyor.

Anlaşma, aynı zamanda Türkiye'de bugün 5 binden fazla aktif işletme ile çalıştığını söyleyen PayU'nun kullanıcılarına kartlı ve nakit ödemeleri aynı panelden yönetme imkanı veriyor. PayU, servisi kullanmak isteyen üye iş yerlerinden NakitÖde için ek bir kurulum bedeli ya da sabit ücret talep etmiyor. İşlem başına binde 5 + KDV komisyon ödeyen tüm şirketler sisteme dâhil olabiliyor.

İki şirketin iş birliği yurt dışı pazarları da kapsıyor. İlk etapta Azerbaycan olmak üzere, Nakitöde seçeneğinin 200'den fazla ülkede sunulması planlanıyor.

Henüz banka müşterisi bile olmayan nüfusu hedeflemesiyle son dönemde üretilen en dikkat çekici çözümlerden biri olsa da Nakitöde ile ilgili akla gelen ilk soru, hedeflenen kitlenin internette alışverişe nasıl yaklaşacağı. PayU Türkiye CEO'su Y. Emre Güzer'e göre bu kitleyi harekete geçirmek için özel bir sebep yaratmaya gerek yok zira, henüz Türkiye genelinde mağazalaşmamış onlarca belki yüzlerce marka var. Bu markaların ürünlerini satın almak isteyen insanların sayısının azımsanmayacak düzeyde olduğunu söyleyen Güzer, bu tip bir iş birliklerinin ödeme şirketleri için zorunlu olduğunu söylüyor. Buna katılmamak neredeyse imkansız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.