Eren Bali: İnternet girişimlerinin başarısında doğru yer ve doğru zaman çok önemli

Eren Bali: İnternet girişimlerinin başarısında doğru yer ve doğru zaman çok önemli

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi 2016'dan sizlere bildirmeye devam ediyoruz. Tüm gün boyunca paralel salonlarda teknolojinin masaya yatırıldığı etkinlikte internet girişimleri de konu başlıklarından biriydi.

İnternet girişimciliği konusunda etkinliğin en çok öne çıkan oturumlarından birinin başlığı da konukları gibi ilgi çekiciydi: 'İstanbul'dan San Francisco'ya Yolculuk'.  Söz konusu oturumun konuşmacılarıysa String Ventures Kurucu Ortağı Can Saraçoğlu, Carbon CEO'su ve Udemy Kurucu Ortağı Eren Bali, Early Bird Venture Capital Kurucu Ortağı Cem Sertoğlu ve Melek Yatırımcı Ömer Erkmen oldular.

Konuşmacılarının girişimcilere mentörlük vermek, internet girişimlerinde kurucu ortak olarak yer alma, internet girişimlerine yatırım yapma ve büyüyen internet şirketlerinde CEO olarak bulunma gibi çok sayıda değişik şapkayı beraber taşıdığı oturum; Cem Sertoğlu'nun 'internet girişimciliği çok zor' sözleriyle başladı. Sertoğlu oturumun açılışında özellikle sermaye bulma ve ekip için yetenekli iş arkadaşları edinme konularının zorluğuna değindi.

girisimcilik-teknoloji-zirvesi

"Türkiye'deki tüm girişimler Stripe Atlas'ı incelemeli"

Silikon Vadisi'nde de yatırım almanın kolay olmadığıyla sözlerine başlayan Eren Bali ise şunları söyledi: "Udemy'nin benzerini 2007'de Türkiye'de açmıştık. İlk baştaki ürünümüz de Udemy'ye oldukça benzerdi ancak ürün yayına girer girmez çalışmayacağını farketmiştik. Hem doğru zaman değildi hem de ülkemiz global bir eğitim girişimi için en azından o zamanlar doğru bir yer değildi.

Bazı girişimler için doğru yerler vardır. Her tür girişim için doğru yer Silikon Vadisi'dir demiyorum, örneğin moda için New York ya da Paris de uygun olabilir. Ama internet girişimlerinde doğru yer ve doğru zaman çok önemli." Eren Bali'nin vurgu yaptığı bir diğer konuysa Silikon Vadisi'ndeki yüksek rekabetti.

Sonrasında Ömer Erkmen söz alırken hem Scorp hikayesini hem de ABD'de şirket kurmanın avatajlarını ve püf noktalarını paylaştı. Erkmen bunun dışında Stripe girişiminden ve Stripe'ın kısa bir süre önce yayınladığı Atlas platformundan da bahsetti. Erkmen, Türkiye'deki tüm girişimlerin Stripe Atlas'ı incelemesi gerektiğini söyledi.

Oturumun devamında genel olarak ülkemizdeki girişimlerin uluslararası açılımı ve Udemy, Yemeksepeti ve Scorp gibi girişimler üzerine konuşuldu. Tüm konuşmacıların pazar büyüklüğü ve ekibin kalitesinin girişimlerin başarısında oldukça önemli olduğu konusunda hemfikir olduklarını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.