World Economic Forum'un Küresel Gündem Kurulu (Global Agenda Council) tarafından yayınlanan rapor finansal teknoloji girişimleriyle ilgili önemli bilgiler içeriyor. Raporun ağırlık olarak üzerinde durduğu konuysa, finansal teknoloji girişimlerinin KOBİ'lerin ihtiyaçlarını karşılayarak bu kategorideki şirketlerin büyümesinde önemli bir rol alması.
"The Future of Fintech – A Paradigm Shift in Small Business Finance" başlığıyla yayınlanan raporun ilk dikkat çeken kısmı, finansal teknoloji girişimlerinin KOBİ'lere borç vererek ve sermaye yatırımı yaparak büyümelerinde önemli bir görev üstlendiği yönünde. Finansal teknoloji girişimlerinin 2013 yılında KOBİ'lere toplam yaptığı sermaye yatırımı ve borç hacmi 4 milyar dolarken, bu tutar 2014 yılında 3 kat artarak 12 milyar dolara ulaşmış. World Economic Forum'un raporunun aktardığına göre finansal teknoloji girişimleri faturalama(invoice), tedarik zinciri ve özkaynak finansmanı ile KOBİ'lerin toplamda 2 trilyon dolarlık yatırım açığını kapatıyor.
Finansal teknoloji girişimleri üzerinden son yıllarda ciddi miktarda işlemler yapıldığını ve bunun giderek arttığını belirten Oxford Saïd Business School'dan Peter Tufano, finansal teknoloji sektörünün yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üreterek KOBİ'lerin ihtiyacı duyduğu yatırım açığını kapatabileceğini ve bunun da her iki sektörün büyümesi için de devasa bir fırsat ve imkan olduğunun altını çizmiş.
Raporda dikkat çeken bir diğer bilgi de iş dünyası için en önemli 3 konudan birinin "KOBİ'lerin finanse edilmesi ve bu finansman ihtiyacının artması" olan ülkeler arasında Türkiye'nin de olması. Rapora göre diğer ülkeler Birleşik Krallık, İtalya, İspanya, Hollanda Nijerya, Fas, Çin, Kanada ve Arjantin.