Fotoğraf dünyasının "geleneksel" ve başarılı oyuncusu Cooliris

Fotoğraf dünyasının

Fotoğraf, sosyal ağlar ve hatta internet dünyasının temel taşlarından bir tanesi. Cooliris isimli mobil uygulama ise sosyal ağlardaki hesaplarınız ve diğer bazı servislerle entegre olarak tüm fotoğraflarınıza tek bir noktadan ulaşmanıza olanak sağlıyor. iPhone ve iPad uygulaması ile çok sayıda ülke için App Store’da önemli noktalara ulaşan uygulamayı, bugün sizler için inceledik.

Cooliris içerisinde Twitter, Facebook, Instagram, Google (Google Drive ve Picasa), Flickr, SmugMug, Ren Ren ve son olarak kısa bir süre önce imzalanan anlaşma ile Yandex.Fotki (Yandex.Photos) bünyesinde yer alan tüm fotoğraflarınızı tek bir noktadan takip edebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama içerisinde dilediğiniz fotoğrafları küçük gruplar ya da bireylerle paylaşmanız, ya da cihazınıza kaydetmeniz de mümkün. Cooliris’in 1 buçuk milyonun üzerinde indirilme ve 250 milyonu aşan fotoğraf görüntüleme rakamlarına ulaştığını da söylemiş olalım.

Yandex ile Rusya Pazarı için ortaklık

Yandex ile imzalanan anlaşmanın detaylarına inmek gerekirse; Cooliris’in en çok kullanıldığı ilk 5 ülke arasında olan Rusya’dan gelen kullanıcı isteklerinin anlaşmanın temellerini attığını söyleyebiliriz. Rusya’da internetin lideri olan Yandex’in Yandex.Fotki servisinde 10 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olduğunu söyleyen Cooliris ekibi, Rusya’ya lokalleşmiş hizmet sunmak ve kullanıcılarına en iyi deneyimi yaşatmak için en isabetli yollardan birini seçtiklerini dile getirdiler.

Tasarımı geçtiğimiz yıllarda ödüller alan ve bizzat Android’in varsayılan medya görüntüleyicisinde de kullanılan Cooliris, Apple TV ile fotoğraflarınıza televizyondan bakabilmenize de olanak sağlıyor. Palo Alto/California merkezli şirketin ayrıca 4 noktada daha ofisi bulunuyor. 2006 yılında kurulan Cooliris ‘in ABD’deki merkezinde toplam çalışan sayısı ise 15.

Cooliris’in en çok kullanıldığı 15 ülkeden biri ise Türkiye. Rakamlara baktığımızda ise Türkiye’deki Cooliris kullanıcılarının uygulama üzerinde geçirdikleri zaman da oldukça iyi durumda. Bir dönem iPad için markette birinci sıraya kadar çıkan uygulamanın Türkiye ile ilgili hedefi; Türkiye’nin Cooliris’in en çok kullanıldığı 5 ülkeden biri olması.

DAG Ventures, The Westly Group ve T-Venture gibi isimlerden toplamda 25 milyon doların üzerinde yatırım alan şirket, ayrıca yukarıda detaylarını paylaştığımız Yandex ortaklığının yanında Google gibi bir devle de ortaklığa giderek Android’in varsayılan galeri uygulamasını geliştirmiş. Uygulamanın yalnızca ABD’den günlük 43 milyon tekil ziyaretçisi bulunuyor.

Cooliris’in gelecek vizyonu da çok net: Cooliris’i lokal pazar liderleri ile çalışmaya devam ederek dünya genelinde olabildiğince yüksek sayıda kullanıcıya ulaştırmak. Bu noktada “lokal pazar liderleri” vurgusu önemli; çünkü Cooliris’in Çin’de Renren ile gittiği ortaklık, uygulamanın 30 kez daha fazla indirilmesini ve 60 kat daha fazla üzerinde zaman geçirilmesini sağlamış.

Kısa bir zaman içinde Android versiyonunu da yayına alacağını öğrendiğimiz uygulamayı, iPhone veya iPad’lerinize şuradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.