Gün geçmiyor ki İstanbul'da bir girişimcilik organizasyonu daha düzenlenmesin. :) Webrazzi Summit'ten bir gün sonra, Galata Business Angels'ın organize ettiği Galata Business Angels Investors Meetup, Türkiye ve dünyadan çok sayıda -100'ün üzerinde- yatırımcıyı bir araya getirdi.
Organizasyonu iki bölüme ayıracak olursak, programda öğleden önce açılış töreni ve 2 ayrı panel yer alırken öğleden sonrası ise tam 13 girişimin yatırımcılara sunumundan oluşuyor.
Organizasyonun katılımcıları arasında gözüken Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara ve meclisin yoğunluğundan dolayı katılım gösteremedi ancak katılımcılara mesaj yolladı. Türkiye'deki girişimcilik profiline ve potansiyeline vurgu yapan Babacan, hükümetin girişimcilikle ilgili attığı adımları hatırlattı ve katılımcılara başarılar diledi.
Emre Kurttepeli'nin açılış konuşmasının ardından Stefan Heilmann moderatörlüğünde ilk panel gerçekleşti. Webrazzi Summit 2012'nin de konuşmacılarından olan Aydın Şenkut'un da katıldığı panelde, yeni internet trendleri ve girişimcilik ekosistemi üzerinde duruldu. Oldukça keyifli tartışmalara sahne olan panel, katılımcıların yoğun beğenisini kazandı.
Avrupa'nın önemli melek yatırımcılarından olan Klaus Hommels'in "ABD ve hatta Rusya, Çin gibi pazarlara baktığımızda Avrupa'nın internet yatırımcılığında biraz geç kaldığını düşünüyorum" cümlesi dikkat çekiciydi. Aydın Şenkut ise Kanada ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde e-ticaret'in pazarlama ve tedarik gibi bütçe isteyen yanlarından dolayı daha çok yazılım ağırlıklı startup'lara ağırlık verildiğini, Türkiye'nin de bankacılıkta Garanti Bankası örneğinde olduğu gibi teknolojik olarak önemli işler yapabilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.
İkinci panelde Galata İş Melekleri üyelerinden olan Ziya Boyacıgiller kısaca kendi girişimcilik hikayesinin ABD'ye gidişiyle nasıl şekillendiğini anlattı. Seneler sonra Türkiye'ye dönüşünde, çevresinden duyduğu "Türkiye'de teknoloji şirketi kuramazsın" cümleleri eşliğinde kendi girişimine start verişinden bahsetti. Fikrin önemli olmadığını, herşeyin "execution" yani yürütmeyle ilgili olduğunun altını çizdi.
Intel Türkiye genel müdürü Burak Aydın, Barış Aksoy'un önderliğinde açılan Intel Capital Türkiye Ofisi'nden bahsetti. Bu kararın sebepleri arasında Türkiye'deki girişimcilik ekosistemini desteklemenin ve çok daha yakından pazara hakimiyet sağlamanın etkili olduğunu söyledi. Hanzade Doğan Boyner ise büyük holdinglerin de girişimci ruha ve kültüre sahip olması gerektiğinin üzerinde durdu. Ali Sabancı espriyle yine eğlenceli anlar yaşattı.
Etkinlik an itibarıyla devam eden girişim sunumlarının ardından gün sonunda düzenlenecek "networking" toplantısıyla son bulacak.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap