500 Startups'ın 13'üncü grup listesine giren 30 yeni girişim

500 Startups'ın 13'üncü grup listesine giren 30 yeni girişim

Adı 500 Startups olsa da, dünyaca ünlü hızlandırıcı programının portföyünde 1000 girişim yer alıyor. Geçtiğimiz Ocak ayında 32 girişimden oluşan 12'inci grup listesini açıklayan 500 Startups, bu girişimleri yatırımcılarla buluşturan Demo Day etkinliğini dün düzenledi.

Hızla yoluna devam eden 500 Startups için sırada 13'üncü grup girişimler var. Seçimlerini çeşitlilik felsefesiyle oluşturan 500 Startups'ın bu listesinde de ABD dışından ve olabildiğince geniş bir coğrafyadan girişimler görmek mümkün. 13'üncü grup listede yer alan 30 girişim şu şekilde sıralanıyor:

Alumnify: Mezunlar Kulübü'nün yerini yenilikçi bir mezun ağı alsa nasıl olurdu? Alumnify, üniversitelerin mezunlar kulübünü mobile taşıyacak uygulamalar geliştirmesini sağlıyor.

BetterWorld Wireless: Kazandığı her yeni müşteri karşılığında bir mobil cihazı ihtiyacı olan bir kişiye bağışlayan bir mobil servisler girişimi.

CellBreaker:Telefon kontratınızı iptal etme ve yeni bir operatöre geçme gibi işlemleri sizin yerinize hallediyor, ekstra maliyetlerden sizi koruyor.

ChattingCat: Ana dili İngilizce olan eğitmenlerle ihtiyacınız olduğunuzda elinizdeki İngilizce metni düzelten online bir servis sunuyor.

Clowder: Kendi menüsünden talebe göre kahve dağıtım servisi sunuyor, New York'ta.

Coach Market: Kariyer koçları için bir pazar yeri, kariyer koçlarıyla kariyer konusunda yardıma ihtiyacı olan kullanıcıları buluşturuyor.

coconest

CoConest: İç mimari dikeyindeki girişim, tasarım yaptırmak isteyen ev sahipleri,emlakçılar ya da inşaat şirketlerinin taleplerine göre, yarışma usülü tasarımcılardan teklif almalarını sağlıyor.

CrowdPlat: Teknoloji alanında freelance çalışanlarla kalifiye proje yönetilicilerini bir araya getiren platform, kurumsal projelerin freelance bir ekip tarafından tamamlanmasını sağlıyor.

Digital Currency Council: Dijital para birimleri konusunda uzman isimleri bir araya getiren bir ağ, aynı zamanda bu alanda uzmanlaşmanıza yardımcı oluyor.

Edools: Online ders vermek isteyen e-öğrenme girişimleri için hazır altyapı sağlıyor.

EnvoyNow: Öğrenciler için kampüse özel, talebe göre kitle kaynaklı yemek dağıtım servisi. Kampüsün hemen her noktası kapsam altında.

Fishfisme: Dünyanın her yerinden online balıkçı tekneleri kiralamanızı sağlıyor, kurucu ortağı Kuveytli, rotasında Türkiye de var.

GlamST: Kullanıcıların farklı makyaj ürünlerini sanal ortamda yüzlerine denemesini sağlayan servis, marka ve perakendecileri hedefliyor.

Green Way Laboratories: Çevre dostu temizlik ürünleri üretiyor.

hazellane

Hazel Lane: Aylık abonelikle çalışan servisi, farklı şehirlerdeki yerel üreticilerden gelen ürünleri paketleyip size gönderiyor.

Kollecto: Sanat koleksiyoneri olmak isteyenler için kişisel asistanlar yarımıyla, uygun fiyatlı eserlere erişim sağlıyor.

KonoLabs: Toplantılarınızı organize etmeniz için yapay zekayı kullanıyor. Mobil uygulaması henüz kapalı betada.

LinguaTrip: Dil öğrenmek için yurt dışına gitmeyi planlayanlara bir tür Booking.com hizmeti sunuyor, en uygun seçenekleri sıralıyor.

MoBagel: Donanım üreticilerinin ürürünleriyle ilgili kullanıcı davranışları hakkında detaylı analizler almasını sağlıyor.

Nodal: Numa adlı cihazıyla ağınıza gelen bütün trafiği izlemenizi ve güvenliğinizi sağlamayı amaçlıyor.

omata

Omate: Roma merkezli moda-teknoloji girişimi, iOS ve Android tabanlı akıllı saatler üretiyor. Tasarımları dikkat çekici.

Pixc: E-ticaret sitelerinin ürün fotoğraflarını online olarak alıyor, düzenliyor ve kullanıma hazır şekilde geri gönderiyor.

Publishizer: Yazarların baskıya gidecek kitapları için online ön talep toplamasını sağlıyor.

ResultsOnAir: TV reklamları yatırımlarının geri dönüşüyle ilgili reklam verenlerin işine yarayacak iç görüler sağlıyor.

RingCaptcha: iOS, Android, Windows için birkaç satır kod yazar gibi onboarding ve sign up deneyimi tasarlamanızı sağlama iddiasında.

Storygami: Online videolara görsel, galeri, sosyal bağlantı eklemenizi sağlayan bir SaaS aracı.

Transfercar: Ücretsiz, tek yönlü araç kiralama servisi. Ücretsiz çünkü araç kiralama şirketlerinin araçlarını bir yerden bir yere transfer edecek kişilere ihtiyacı var.

ucreate3d

UCreate3D: Kişiye ve kurumlara özel 3D baskıyla üretilmiş akıllı telefon kılıfları.

Virect: İşletmeler ve video yapımcıları bir araya getiriyor. Seul merkezli girişim Google, LG gibi şirketlerle çalışıyor.

Girişimlerle ilgili daha fazla detay için 500 Startups 13'üncü grup girişimler sayfası burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.