Insights kapsamlı içerikleri ve raporlarıyla içgörü yaratıyor, stratejilere yön veriyor. Popüler Insights içeriklerine göz atın.
Son teknolojinin etkilerini Webrazzi merceğiyle inceleyin, detayları görün, güçlü stratejiler yaratın. Özel makaleler ve raporlara erişmek için hemen harekete geçin.

Girişim Hızlandırma Programları

Girişimlerin erken aşamada destek alabileceği, çeşitli eğitimler, maddi destekler, mentor/networking destekleri alabileceği ve ofis/malzeme gibi temel ihtiyaçlarının tamamının ya da bir bölümünün belli sürelerde karşılandığı programları aşağıda bulabilirsiniz. Girişim hızlandırma programları farklı kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenmekte olup Webrazzi olarak bizim programlarla direkt bir bağlantımız veya garantimiz bulunmamaktadır.

Listemiz belli aralıklarla güncellenecek olup aktif olmayan girişim hızlandırma programları çıkarılmakta ve yeni eklenenler dahil edilmektedir. Eğer siz de bu listede yer almaya uygun bir programda görevliyseniz, iletişim formumuz üzerinden bizimle iletişime geçerek programınızı bu listeye dahil edebilirsiniz.

Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi: Acıbadem Üniversitesi, sağlık ekosisteminin kalbinde yer alan bir üniversite olarak, sahip olduğu bilgi birikimini ve enerjisini yeni iş fikirlerine aktarabilmek için 2017 yılında Kuluçka Merkezi’ni kurmuştur.

Sağlık alanında yeni iş fikirlerinin olgunlaştırılması, ürüne dönüştürülüp hayata geçirilmesi noktasında destek veren Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi sağlık özelinde diğer kuluçka merkezlerinden ayrışmaktadır.

Albaraka Garaj Hızlandırma Programı: Albaraka Garaj, Albaraka Türk bünyesinde, Finansal Teknoloji tabanlı iş fikirlerine ve projelere sahip girişimcilerin kuluçka ve hızlandırma olanakları ile desteklendiği Girişimci Hızlandırma Merkezi’dir.

Bilgiyi Ticaretleştirme Merkezi Hızlandırma Programı: Yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve ticarileştikten sonra büyümesi süreçlerinde, girişimcilik ve inovasyon üzerine her türlü desteği profesyonel bir hizmet anlayışı ile sunan ve bunların yaygınlaşması için mücadele eden sosyal bir yapıdır. 

Programa Kabul edilen girişimciler 6 (altı) ay boyunca BTM Üyesi olmaya hak kazanırlar. Tüm bu süreç boyunca özel çalışma odası ve sosyal alanları, toplantı salonlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üye oldukları süre boyunca BTM’de yapılan tüm etkinliklere diledikleri zaman katılım sağlayabilirler. Özel olarak yapılacak “Yatırımcı Görüşmeleri”nden yararlanacak girişimciler, mentorluk hizmeti ile projelerini geliştirmeye devam edecek.

Buba Campus: BUBA Campus, Boğaziçi Üniversitesi Melek Yatırım Ağı BUBA Ventures ile Türkiye’nin önde gelen Kurumsal Gelişim, Koçluk ve Mentorluk platformlarından House of Human’ın ortak girişimidir.

Taşıma mentorluk, koçluk, stratejik danışmanlık, eğitim ve yatırım/finans desteğinin olmadığı tek ekosistem BUBA Campus'tür. 

Cube Incubation: Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation; Derin teknoloji odaklı kuluçka merkezi yapısıyla, inovatif ve derin teknoloji tabanlı iş fikirlerine sahip girişimcilerin, yatırımcıların ve diğer paydaşların ortak hedeflerde buluştuğu bir ekosisteme ev sahipliği yapmaktadır.

Faaliyete geçtiği 2014 yılından beri alanlarında yenilikleri dünya tarafından takip edilen ve yatırım alan startup’ları destekleyen Cube Incubation, “Derin Teknoloji Girişimler İçin Kuluçka Merkezi” mottosuyla girişimcilere uluslararası standartlarda altyapı destekleri sağlamakta ve girişimcilerin karşılaştıkları birçok zorluğu aşmaları için aşamalarına, dikeylerine ve uluslararasılaşma kapsamında hızlandırma programları sunmaktadır.

Cyberpark Accelerator Program (CAP): CAP, Türk girişimcilerinin ihracat kapasitelerini arttırma, ticari büyümelerini destekleme ve pazardaki Türkiye farkındalığını geliştirmek üzere Bilkent CYBERPARK tarafından gerçekleştirilen 10 haftalık yoğun bir iş hızlandırma ve danışmanlık programıdır.

Garanti BBVA Partners Hızlandırma Programı: Garanti BBVA Partners Girişim Üssü, girişimlere, girişimcilik ekosistemine ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmak üzere Mecidiyeköy'deki lokasyonunda açıldı.

Girişim Üssü Garanti BBVA Partners'ın fiziki bir kimliğe de büründüğü bir nokta olarak yenilikçi fikirlerin ve çok değerli projelerin hayata geçmesine, sürdürülebilir bir değere dönüşen başarılı girişimlerin yeşermesine hizmet eder.

Girişim Fabrikası BİGG Programı: Özyeğin Üniversitesi markası olan Girişim Fabrikası TÜBİTAK 1512 için resmi Uygulayıcı Kuruluş olup 2015 yılından bu yana BİGG programı kapsamında girişimcilere destek olmaktadır. Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı kapsamında girişimciler düzenlenen eğitimler aracılığıyla iş modellerini geliştirme, mentorluk desteği alma ve iş planlarının yazımına yönelik danışmanlık hizmetlerinden faydalanma fırsatına sahip olmaktadırlar.

5 hafta süren program Özyeğin Üniversitesi'nin Altunizade'de bulunan binasında gerçekleştirilmektedir. Program kapsamındaki faaliyetler eğitimenlerin ve katılımcıların durumlarına göre hafta içi 18:30 - 21:30 saatleri arasında veya hafta sonları gerçekleştirilmektedir.

Growth Circuit Hızlandırma Programı: Growth Circuit, ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından kurulan yatırım ve hızlandırma şirketidir. Growth Circuit San Francisco Hızlandırma ve Kuluçka Merkezi ise Türk girişimcilerin Silikon Vadisi’ne açılan kapısı olarak global ölçekte başarılı teknoloji şirketleri yaratmayı amaçlamaktadır.

imece Destek Programı: Sosyal girişimcilere yönelik yürütülen bir kuluçka programı. 2017’den bu yana yenilen program, 2019 yılında Zorlu Holding ana partnerliği ve İTÜ Çekirdek stratejik işbirliği ile hayata geçiriliyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında sosyal, kültürel, ekolojik, toplumsal bir problemi çözmeyi amaçlayan; sosyal fayda üretmeyi merkezine alan; finansal sürdürülebilirliliğini önceliklendiren; insana, topluma ve doğaya duyarlı ürün ve hizmet geliştiren girişimleri fon, mentorluk, ağa erişim, ofis imkânı gibi kaynaklarla bir araya getiriliyor.

İTÜ Çekirdek Erken Aşama Hızlandırma Programı: Teknolojik, yenilikçi iş fikirlerine sahip, fikrinin inovatif ve ticari faaliyete dönüştürülebilir olduğuna inana tüm girişimciler ve start-upları hedeflemektedir. 

Tüm yıl başvuruya açık olan program İTÜ Teknokent tarafından yürütülmektedir. Farklı boyutlardaki girişimlere ev sahipliği yapan İTÜ Çekirdek'e kabul edilen girişimcilere öncelikle 7 haftalık girişimcilik eğitimi veriliyor. Sonrasında mentor ve yatırımcı buluşmalarıyla program devam ediyor ve son olarak BigBang etkinliğiyle sene boyunca programa dahil olan girişimciler ekosistemin karşısına çıkıyor. 

KWORKS Hızlandırma Programı: Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen hızlandırma programı, gelecek vaadeden erken aşama girişimcilerin, iş modellerini mükemmelleştirerek, girişimlerini hızla ölçeklenmeyi sağlamaları için tasarlanmıştır.

Hızlandırma Programı kapsamında girişimciler; kapalı ofis alanlarını kullanma, haftalık ilerleme toplantılarına dahil olma, iş modelleriyle ilgili varsayımlarını test etme ve geliştirme, özel hizmet paketinden yararlanma, uzman mentorlar ve muhtemel yatırımcılardan geri bildirim alma ve iç görü elde etme fırsatlarından yararlanırlar.

Lonca Girişimcilik Merkezi: Lonca Girişimcilik Merkezi; teknoloji odaklı, ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip girişimcilerin, proje fikirlerini sürdürülebilir bir modelde ve ayrıca hızlı bir şekilde ticari faaliyete dönüştürmelerini sağlamak için Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından kurulmuştur.

QNBEYOND: QNB Finansbank bünyesinde yer alan QNBEYOND Hızlandırma Programı yılda 2 kere açılıyor ve 4'er ay sürüyor. 

Girişimlere diğer çoğu programdan farklı olarak bir ‘C-Level’ yöneticiyle koçluk ve yakından çalışma şansı sunuluyor. Bunun dışında çok güçlü bir mentor komünitesi, ofis alanı, 5 bin dolarlık hibe desteği ve geniş iş ağı imkanları bulunan programda temel amaç, girişimleri yurtiçi ve yurtdışında ivmelendirmek.

Programın 2019 yılında tamamlanan birinci döneminden sekiz girişim mezun oldu. Girişimlerin bazıları QNB Finansbank’ın kurduğu fondan (CVC) yatırım alırken bazı girişimler ise QNB Finansbank ve iştiraklarıyla iş birliği yaptı

SUCOOL: Pazara çıkmaya hazır, yetkin bir ekibi olan, iş modeli netleşmiş veya pre-SUCOOL'daki gereklilikleri sağlayan girişimciler SUCOOL'a başvurabilir. Her SUCOOL döneminde 10 girişimci için özel bir hızlandırma programı organize edilir.

Seçilen girişimler SUCOOL'un çalışma alanı, iş-müşteri ağı ve mentor desteklerinden faydalanır.

T3 Girişimcilik Merkezi Hızlandırma Programı: Altı aylık hızlandırma programında en az çalışan prototip aşamasındaki erken aşama teknoloji girişimleri destekleniyor. Hızlandırma programımıza seçilen girişimler; 100 bin TL’ye kadar yatırım imkanı, ofis alanı, ihtiyaçları özelindeki eğitimler ve teknik uzmanlar ile destekleneceklerdir. 

TİM - TEB Girişim Evi Startup Hızlandırma Programı: Start Up programı yılda 2 defa açılıyor. Seçilen teknogirişimcilerle deneyimli danışman kadrosu ile 4 aylık bir süreç içinde 6 danışmanlık görüşmesi yapılıyor, programda şirketlerin sürdürülebilirliği ve hızla büyümesini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Girişimlerin ürün segmentasyonlarının belirlenmesi, doğru müşteri kitlesinin tespiti, nakit akışının sağlanmasına yönelik danışmanlık görüşmelerinde, yalın ve hızlı karar alma ile hızlı büyümeye dönük iş modeli oluşturulmasına katkı sağlanmaya çalışılıyor.

Pilot: Türk Telekom tarafından 2013 yılında hayata geçirilen PİLOT, Türkiye’deki ilk kurumsal girişim hızlandırma programıdır. Türk Telekom, PİLOT ile girişimcileri desteklemeyi, girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi ve girişimlerle iş birliği yaparak müşterilerine yenilikçi ürün ve hizmetler sunmayı hedeflemektedir.

Hızlandırma programı kapsamında girişimlere Türk Telekom ile iş birliği fırsatı, nakit desteği, eğitim, mentorluk, iş bağlantıları, yatırımcılara erişim, ofis alanı, teknoloji altyapısı, mobil iletişim paketi ve tanıtım desteği sağlanmaktadır.

12 hafta süren programın sonunda ekiplerden, doğrulanmış bir iş modelini esas alan ‘Ana Fonksiyonlara Sahip Ürün (MVP)’ ortaya çıkarmaları beklenir. Programı başarı ile tamamlayan ekipler geliştirdikleri MVP ve iş modelini, seçkin yatırımcıların katıldığı ‘Demo Day’ etkinliğinde sunarlar...

Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı: UTTP, her yeni senede farklı modelleme çalışmaları üzerinden ilerleyen, girişimcilik sektöründen teknoloji transfer ofisleri, mentörler, kamu-kurum ve kuruluşlardan oluşan uzman ekiplerin bir arada çalışarak en uygun ticarileşme stratejilerini belirlediği aynı zamanda bu stratejilerin uluslararası pazarda yer edinmelerini amaçlayan bir programdır.

Toplamda 10 gün - 100 saate yakın bir süre ile gerçekleştirilen programın eğitim dili İngilizce'dir. Tamamen gerçek vakalar üzerinden çalışan UTTP, başvurular arasından seçilen 32 aday ile 4’er kişilik 8 grup halinde yürütülen bir sertifikasyon programıdır.

Visa İnovasyon Programı: Visa İnovasyon Program’ında girişimler için 3 ana tema belirlendiğini ve bu temaların Her Yerde Kart Kabulu, Dijital Ekonomi ve Yurtdışı Kullanım olduğunu belirtelim.

Her Yerde Kabul teması, küçük işletmeler tarafından kart kabulünü hızlandırmaya, e-ticaret müşteri deneyimini geliştirmeye ve temassız deneyimi iyileştirmeye yardımcı oluyor.

Dijital Ekonomi ise nakit paranın dijital dönüşümüne ve yeni kullanım ile ilgili mobil alışkanlıklara odaklanıyor. Yurtdışı Kullanım teması ise küresel e-ticaret deneyimi ve uluslararası para transferleri gibi sınır ötesi konuları odağına alıyor.

Workup by Türkiye İş Bankası: Workup'ta girişimlere Kolektif House içerisindeki Workup ofisinde altı ay boyunca üretebilecekleri çalışma alanı veriliyor ve ilk olarak Kolektif House üyelikleri başlatılıyor. Programda ilk bir ay deneme süresi olup kalan beş aylık döneme; deneme döneminde girişimin gösterdiği performansa göre devam ediliyor. 

Workuplılara program boyunca; yalın girişimcilik metotları, araştırma ve müşteri geliştirme, ekip kurma ve yönetme, hukuk, finans ve muhasebe, pazarlama ve sunum teknikleri, satış ve pazarlama eğitimleri, mentor ve teknik danışmanlık desteği veriliyor. Girişiminin gelişimini ve hızlanmasını destekleyen etkinliklerinin yanı sıra, Kolektif House etkinlikleriyle girişimcilere ekosistemin kalbinde verimli ve mutlu bir çalışma alanı sağlanıyor.

Yeni Fikirler Yeni İşler: YFYİ Zone ön kuluçka alanında, ODTÜ TEKNOKENT erken aşama firmaları ile birlikte çalışma fırsatı yakalar. Her girişimin ihtiyaçlarına özelleştirilen programdan faydalanabilir, mentorlarının desteği ile fikrini geliştirebilir.

ODTÜ TEKNOKENT’in küresel iş ağına, paydaşlarına ve başarılı mezun girişimcilerine erişebilir, ekosistemin bir parçası olabilirsiniz. İş ortaklarının desteği ile ilk uygulama, pilot uygulama ve potansiyel müşterilere ulaşabilir, fikrinizi test edebilirsiniz.

Yıldız Kuluçka Boostup Programı: Yıldız Teknopark bünyesinde startup ve scaleup seviyesinde faaliyet gösteren firmaların doğru yatırımcıya doğru adımlar ile ulaşmasını sağlamaktır.