Google Meet'e 360 derecelik dinamik arka planlar geldi

Uzun süredir kullanıcıları için sanal arka planlar sunan Google Meet, 360 derecelik dinamik arka planlar ile birlikte sanal arka planları yeni bir boyuta taşıyor.
Google Meet'e 360 derecelik dinamik arka planlar geldi

Günümüzün en popüler görüntülü görüşme uygulamaları arasında yer alan Google Meet'in kullanıcıların sesi kolayca açıp kapatmasını sağlayan yeni bir özellik sunduğunu geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Uzun süredir kullanıcıları için sanal arka planlar sunan Google Meet, yeni özelliği ile birlikte sanal arka planları yeni bir boyuta taşıyor.

Google geçtiğimiz Ocak ayında Google Meet servisi için 360 derecelik dinamik arka planlar sunmaya başlayabileceğini açıklamıştı. Resmi blogu üzerinden konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Google, 360 derecelik dinamik arka planların Google Meet için kullanıma sunulduğunu duyurdu.

360 derecelik dinamik arka planlar özelliğinin Google Meet'in mobil sürümleri için kullanıma sunulduğunu da ayrıca ekleyelim. Söz konusu özelliği hem iOS (iPadOS) hem de Android akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden Google Meet kullanırken deneyimleyebilirsiniz.

Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan 360 derecelik dinamik arka planlar, görüntülü görüşme esnasında hareket ettiğinizde sizinle birlikte hareket ediyor. Mobil cihazınızın jiroskopunu kullanarak 360 derecelik bir hareket açısı sunan özellik, görüntülü görüşmeleri daha eğlenceli bir hale getiriyor.

Her ne kadar eğlenceli olsa da bu özelliğin ciddi toplantılar için oldukça dikkat dağıtıcı olabileceğini de paylaşalım. Hatırlatmak gerekirse Google Meet, daha önce toplantılar için Snapchat benzeri efektler özelliğini de sunmuştu. Şu an için kullanıcılarına birkaç farklı 360 derecelik dinamik arka planlar sunan Google Meet'in ilerleyen dönemde daha fazla dinamik arka plan ile karşımıza çıkması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.