Sporzy, B4YO Capital'dan yaklaşık 4.5 milyon TL yatırım aldı

Sporzy, genç girişim Sporsal ile güçlerini birleştirdikten sonra çıktığı ilk çekirdek yatırım turunda B4YO Capital’dan yaklaşık 4.5 milyon TL yatırım aldı.
Sporzy, B4YO Capital'dan yaklaşık 4.5 milyon TL yatırım aldı

2019 yılında Anıl Atılgan ve Suat Görgülü’nün ortaklığında kurulan yerli girişim Sporzy, 2020 yılında Kerem Özman, Kaan Özman ve Cafer Bahar tarafından kurulan genç girişim Sporsal ile güçlerini birleştirdikten sonra çıktığı ilk çekirdek yatırım turunda B4YO Capital’dan yaklaşık 4.5 milyon TL yatırım aldı.

Sporzy, sporu yaşam tarzı haline getirmek isteyen sporseverleri, iş süreçlerini dijitalleştirmek isteyen stüdyolar ve eğitmenlerle offline ve online aktiviteler üstünden bir araya getiren bir SaaS çözümü sunarken Sporsal, kullanıcı spor etkinlikleri ve spor paylaşımları ile spor’un sosyal boyutu üzerine yoğunlaşıyordu. Bu birleşme sonucu Sporzy markası altında sosyal medya ile aktif sporun bir araya geldiği ‘Yeni Nesil Spor Platformu’ olma yolundaki ilk adımını atıyor.

Sporzy, spor aktiviteleri yaratabileceğiniz ya da bu aktivitelere katılabileceğiniz, size en uygun ve yakın aktiviteyi harita üzerinde seçebileceğiniz, favori sporunuza göre filtreleyebileceğiniz ve listeleyebileceğiniz, entegre ödeme sistemi ile ödeme işlemlerinizi hızla ve güvenle yapabileceğiniz bir sosyal ağ ve pazar yeri çözümü olarak faaliyet gösteriyor. Bireylerin egzersiz hedeflerine ulaşmalarını, yüksek motivasyon seviyelerini korumalarını odağına alıyor.

Daha önce VR ve AR teknolojilerinin uzaktan spor platformlarının geleceğini nasıl şekillendireceğini anlattığımız haberimizde Sporzy'den sizlere bahsetmiştik. Sporzy aynı zamanda, Sinan Güler tarafından hayata geçirilen SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'nda da yer almıştı.

B4YO Capital ise son olarak yemek sosyal medyası tarifist'e yaptığı 4 milyon TL'lik yatırımla gündemimizdeydi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.