Akıllı tarım ürünleri girişimi Bridgesoft, 45 milyon TL değerleme üzerinden 8 milyon TL yatırım aldı

Bridgesoft, Letven Capital Tars Girişim Sermayesi Fonu'ndan 45 milyon TL değerleme üzerinden 8 milyon TL yatırım aldı.
Akıllı tarım ürünleri girişimi Bridgesoft, 45 milyon TL değerleme üzerinden 8 milyon TL yatırım aldı

Görüntü işleme ve derin öğrenme teknolojileri ile geliştirdiği donanımları zirai ekipmanlara entegre eden ve operasyonel verimliliği artıran ürünler üreten akıllı tarım ürünleri girişimi Bridgesoft, Letven Capital Tars Girişim Sermayesi Fonu'ndan 45 milyon TL değerleme üzerinden 8 milyon TL yatırım aldı.

Bridgesoft, söz konusu yatırım ile bir yıl içerisinde ticarileşme kapsamı altında çalışmalarını tamamlayıp Smart SprayeX ürününü pazara çıkarmak istiyor. Projenin üçüncü yatırım turu için net bir tarih olmasa da ticarileşme aşaması tamamlandıktan sonra planlanması öngörülüyor. 

Berkay Koçak tarafından 2020 yılının Ekim ayında TÜBİTAK 1512 desteği ile kurulan Bridgesoft, 2021 yılı boyunca yapay zeka destekli zirai ilaçlama makinesi için Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirdi. Bridgesoft’un akıllı tarım projesi olan yapay zeka destekli zirai ilaçlama makinesinin (Smart SprayeX) PoC’si ve bazı tarım ürünleri için MVP’si tamamlandı.

Smart SprayeX, tarlada rekolteyi düşüren yabani otların ilaçlanması sırasında yabani otu yapay zeka ile tespit ederek ilacı sadece ota püskürten bir ilaçlama sistemi olarak çalışıyor. Bu püskürtme yöntemi ile yabani ot ilacından her ilaçlama döneminde yüzde 70 ila yüzde 90 arası tasarruf edilmesi hedefleniyor.

KWORKS 2021 hızlandırma programı mezunu olan Bridgesoft'un bu süreçte yatırımın yanı sıra, Ankara Kalkınma Ajansı TechAnkara ve Hackquarters ile Bayer işbirliğiyle yürütülen Bayer G4A programlarını başarıyla tamamlandığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.